InfoCons partener în cadrul Sărbătorii Gustului, ediția a VIII-a!
Vineri, 07 Decembrie 2018, la Școala Centrală, a avut loc deschiderea oficială a celei de a VIII-a ediții a festivalului Sărbătoarea Gustului, cu latura educațională ce reprezintă piatra de temelie a festivalului, eveniment intitulat ` Educație pentru o alimentație sănătoasă și dobândirea unei atitudini eco-responsabile` organizat de Asociația Sărbătoarea Gustului, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin PROEDUS, Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, Ministerul Educației, Ministerul Mediului si Reprezentanța Comisiei Europene in Romania.
La deschiderea oficiala au participat:
– Alexandru Țachianu Secretar de Stat din cadrul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale,
– 2 Chefi Francezi precum Chef Patrick Pierre Pettenuzzo și Chef Philippe Dupré
– 4 Chefi Romani precum Chef Daniel Dobre, Maestru Bucătar Petrișor Tănase, Chef Johny Șușală și Chef Viorela Dumitrana.
Tema centrală a acestei ediții este educația pentru o alimentație sănătoasă și diversificată prin conștientizarea asupra calității produselor alimentare, prin deprinderea reflexului de a citi etichetele și prin lupta împotriva risipei alimentare prin însușirea celor 10 gesturi antirisipă alimentară.
Cu ocazia acestei deschideri oficiale sunt lansate :
- Broșura Pedagogică, un ghid de exerciții și subiecte pentru o alimentație sănătoasă și o atitudine eco-responsabilă, abordate într-o maniera creativa și dinamică prin implicarea părinților, se adresează unui număr aproximativ de 200.000 elevi de clasa a III-a, și 25.000 cadre didactice din România, dintre care 18.000 elevi și aproximativ 1500 de cadre didactice din București.
Broșura cu exerciții, conține șapte teme structurate pe subiecte de actualitate cum ar fi :
– importanța meselor principale, a micului dejun și alimentația diversificată,
– înțelegerea ș deprinderea reflexului de a citi etichetele produselor alimentare,
– exerciții financiare declinate prin cumpărături și promovarea unei personalități din cultura românească,
– cum consumăm produse proaspete și congelate și sfaturi de a le prepara și consuma în mod sănătos,
– despre produsele lactate și siglele de calitate Europeană,
– însușirea unei atitudini eco-responsabile în bucătărie, ce are un impact real și imediat asupra mediului înconjurător, conducând către utilizarea responsabilă a resurselor de apă, gaz și electricitate fără a le risipi
– deprinderea gesturilor de a recicla tri-selectiv pentru a diminua în viitor impactul asupra mediului pe care îl au ambalajele care rezultă din consumul zilnic de alimente.
– lupta împotriva risipei alimentare.
Broșura Pedagogică poate fi vizualizată și descărcată de aici.
- Boneta de Bucătar, simbol al festivalului, pe care sunt inscripționate cele 10 gesturi antirisipă alimentară. Boneta este semnata de Alain Alexanian, Chef cu 1 stea Michelin.
Sărbătoarea Gustului, ediția cu numărul VIII își propune colaborarea mai puternică și strânsă dintre elevi, învățători, părinți și Chefi bucătari pentru o alimentație diversificată și echilibrată, deci sănătoasă și dobândirea unui comportament responsabil în relația cu mediul înconjurător.
Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă!
– Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!