Aplicația InfoCons premiată în cadrul FACTORY 4.0 Digital Excellence Awards & Gala

Aplicația Globală InfoCons  este premiată cu diploma de excelență în cadrul FACTORY 4.0 Digital Excellence Awards & Gala la categoria Digital Services Excellence.

FACTORY 4.0 Digital Excellence Awards & Gala are loc astăzi, începând cu ora 18:30 și se va desfășura la Le Château.

Aplicația este recunoscută drept unica soluție inovatoare , care vine în sprijinul cetățenilor în calitatea lor de consumatori cu informații despre peste 3.000.000 de produse agroalimentare , cosmetice , electrice și electrocasnice și care are oferă acces direct la :

Scanarea codurilor QR de pe etichetele energetice ale produselor electrocasnice și ale dispozitivelor electronice ;

Scanarea codurilor de bare ale produselor agroalimentare pentru a afla ingredientele , numărul și tipul aditivilor alimentari , alergeni , cantitatea de zahăr , sare , calorii ;

Toate numerele utile și de urgență la nivel local , național și internațional ;

Alertele pentru produsele alimentare și nealimentare ;

Timpii de așteptare în punctele de trecere rutieră a frontierei din România;

Verificarea agențiilor de turism, a unităților de cazare (hoteluri, pensiuni, hostel, etc.) și a unității de alimentație publică licențiate și autorizate din România;

Dicționar de terminologie din domeniul protecție consumatorilor, mediu, financiar bancar, muncă, asigurări, energie, etc.

Aplicația Gratuită InfoCons face posibilă scanarea codului QR de pe etichetele energetice ale produselor electrocasnice și ale dispozitivelor electronice ( frigidere , mașini de spălat haine , mașini de spălat vase , uscătoare , televizoare ), pentru aflarea informațiilor precum: consumul de energie , clasa energetică , producător , informații generale tip caracteristici tehnice , compararea cu alte produse similare , reciclare .

Aplicația GRATUITĂ InfoCons  este disponibilă în 33 de limbi și vine în sprijinul consumatorilor cu informații utile, corecte, transparente și pe înțelesul tuturor!

Fie că sunt în supermarket sau acasă, consumatorii pot scana codurile de bare de pe produsele pe care vor să le achiziționeze sau consume, pentru a afla toate informațiile de pe etichetă într-o fracțiune de secundă. Mai mult decât atât, în urma scanării codului de bare, aplicația InfoCons îi atenționează pe consumatori cu privire la numărul și denumirea alergenilor regăsiți în produsul scanat. Consumatorii pot vota produsele pe care le scanează sau  pe care le au deja în lista cu produse salvate, acordându-le stele de la 1 la 5.

Aplicația InfoCons redă direct pe telefonul mobil ingredientele, numărul și tipul aditivilor alimentari (într-un limbaj ușor de înțeles), cantitatea de zahăr, cantitatea de sare, alergenii și caloriile – informații care de cele mai multe ori sunt scrise foarte mic , într-un limbaj mult prea tehnic sau sunt produse a căror etichetă nu mai este vizibilă, în special cele congelate.

Aplicația Gratuită InfoCons face posibilă scanarea codului QR de pe etichetele energetice ale produselor electrocasnice și ale dispozitivelor electronice (frigidere, mașini de spălat haine, mașini de spălat vase, uscătoare, televizoare), pentru aflarea informațiilor precum:calculator pentru estimarea consumului de energie, clasa energetică, producător, informații generale tip caracteristici tehnice, compararea cu alte produse similare, reciclare si posibilitatea de a depune o sesizare.

Aplicația GRATUITĂ InfoCons facilitează accesul la numerele de urgență naționale, locale (pe județe) și internaționale în mai multe limbi. Dacă pentru România, numerele de urgență sunt afișate în română, engleză și ucrainiană – dat fiind contextul pe care îl traversăm- pentru celelalte țări, consumatorii pot găsi numerele de urgență afișate în engleză și limba țării selectate/în care se află!

Alertele de siguranță alimentară  și pentru produsele nealimentare de la nivelul Uniunii Europene, actualizate pe măsură ce apar, sunt afișate pe aplicația InfoCons în română și engleză, menționându-se țările vizate. Pentru fiecare alertă de siguranță alimentară este menționat gradul de risc:  scăzut, nedeterminat și până la serios. În acest context, consumatorii sunt avertizați în timp util și pot lua atitudine! Astfel, produsele ce fac obiectul alertelor rapide pentru produsele alimentare și nealimentare pot fi evitate de către consumatori și astfel, multe probleme pot fi eliminate din timp!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal