Mezeluri tip Bacon afumat cuburi Mega Image cu până la 3 aditivi alimentari / E-URI ! Alegi bine , mănânci bine !
InfoCons a realizat un studiu pe baza informațiilor de pe etichetele mezelurilor tip Bacon ce se regăsesc pe piața din România.
InfoCons Protecția Consumatorilor te informează : Știi în ce este folosit aditivul alimentar E250 – Nitrit de Sodiu? Mănânci Bine , Te Simți Bine cu InfoCons Protecția Consumatorilor !
Printre mezelurile tip Bacon analizate , unul dintre produse a fost Bacon afumat cuburi Mega Image , iar conform informațiilor de pe eticheta produsului au rezultat :
– Valoarea energetică a mezelului tip Bacon afumat cuburi Mega Image este de 968 kj , respectiv 233 kcal .
– Cantitate de grăsimi privind mezelul tip Bacon afumat cuburi Mega Image este de 18.8 grame , în timp ce cantitatea de acizi grași saturați este de 6.9 grame .
– Cantitate de proteine privind mezelul tip Bacon afumat cuburi Mega Image este de 15.5 grame .
– Cantitate de glucide privind mezelul tip Bacon afumat cuburi Mega Image este de 0.5 grame , în timp ce cantitatea de zaharuri este de 0.5 grame .
– Cantitate de sare privind mezelul tip Bacon afumat cuburi Mega Image este de 3.8 grame .
InfoCons Protectia Consumatorilor te informează : Mezeluri tip Salam Victoria Lidl Discount cu până la 16 grame de proteine pentru 100 grame de produs ! Alegi bine , te simți bine cu InfoCons Protecția Consumatorilor !
– Numărul de aditivi alimentari din mezelul tip Bacon afumat cuburi Mega Image este de 3 aditivi alimentari / E-uri .
– Aditivi alimentari din mezelul tip Bacon afumat cuburi Mega Image sunt :
- E301 : ascorbat de sodiu
- E250 : nitrit de sodiu
- E252 : nitrat de potasiu
Toate mezelurile tip Bacon afumat cuburi Mega Image studiate au avut menționate pe etichetă informațiile nutriționale , valorile fiind raportate pentru 100 g produs .
Pentru a idenitifica și a explicita descrierea aditivilor poate fi utilizată secțiunea de dicționar din cadrul Aplicației InfoCons .
Aplicația Gratuită InfoCons , dezvoltată transparent și independent , unică la nivel internațional , ajută restaurantele printr-o simplă scanare a etichetelor produselor agroalimentare componente ale rețetelor , având o bază de date cu peste 3.5 milioane de produse .
InfoCons Protectia Consumatorilor te informează : De Crăciun comanzi online ? Alege Bine pentru Tine ! Sfaturi InfoCons Protecția Consumatorilor pentru un Crăciun în siguranță !
- Carnea: Se folosește în special burta de porc (fleică), dar poate fi și din alte părți grase.
- Procesul: Carnea este sărată (cu sare, nitrit de sodiu, zaharuri, condimente), apoi afumată la rece, ceea ce îi conferă gustul specific.
- Diferența față de pancetta:
Baconul este afumat, spre deosebire de pancetta (un produs similar italian), care este doar sărată și uscată
- Se prăjește în tigaie până devine crocant.
- Se adaugă la omlete, sandvișuri, supe, tocănițe
- Este un acompaniament clasic la micul dejun, alături de ouă.
Semnătura : Departamentul InfoCons de Studii și Teste Comparative

















