ATENȚIE ! ALERTE Europene privind aparatele și echipamentele electrice (prelungitor) ! Fii informat cu Aplicația Europeană InfoCons

InfoCons Protecția Consumatorilor te informează în legătură cu Alertele Europene privind aparatele și echipamentele electrice (prelungitor) și ce reprezintă riscurile acestora .

ALERTELE Europene de produse neconforme pot fi regăsite direct în Aplicația Europeană de protecția consumatorilor InfoCons.

ATENȚIE : toate produsele identificate în sistemul European de alertă au un grad de risc direct pentru fiecare dintre noi , iar produsele pot fi găsite pe teritoriul Uniunii Europene , direct în magazine sau pe platforme electronice de vânzare sau site-uri de prezentare .

Riscurile aferente produselor tip aparate cu gaz și componente ale acestora , conform ALERTELOR din sistemul European sunt :

  • Risc șoc electric ;
  • Risc de arsuri și incendiu ;
  • Risc de arsuri , incendiu și șoc electric .

Ce se întâmplă dacă achiziționăm un prelungitor cu risc de arsuri și incendiu ? InfoCons Protecția Consumatorului te ajută !

Produs : Plumb de extensie electrică

Denumire : Power supply extension cord

Marcă : ELEKTRO

Descrierea produsului : Un cablu de extensie cu trei prize, lungime: 5 m.

Tip de risc : Risc de arsuri și incendiu

Cablul prelungitor utilizează un conductor cu o secțiune transversală prea mică, ceea ce poate provoca supraîncălzirea în timpul utilizării, ducând la foc și arsuri. Produsul nu respectă cerințele Directivei privind joasa tensiune și nici standardul IEC 60884-2-7.

InfoCons Protecția Consumatorilor te ajută să înțelegi ce se întâmplă dacă achiziționăm prelungitor cu risc de șoc electric

Produs : Cablu de extensie

Denumire : Necunoscut

Marcă : Electraline

Descrierea produsului : Cablu prelungitor – cordon unic, conductor colorat morcov, dop și priză cu capac

Tip de risc : Risc șoc electric

Secțiunea transversală a firelor fiind prea mică și lungimea cablului de extensie, atunci când sarcina de putere este mare, produsul se supraîncălzește. Acest lucru face ca protecția izolației să se topească, lăsând piesele vii accesibile. Utilizatorul ar putea atinge piesele sub tensiune și ar putea primi un șoc electric. Produsul nu respectă cerințele Directivei privind joasa tensiune.

 

Produs : Cablu prelungitor

Denumire : Acuma

Marcă : ACUMA

Descrierea produsului : Cablu prelungitor roșu.

Tip de risc : Risc șoc electric

Piesele accesibile pot deveni active, iar utilizatorul ar putea primi un șoc electric de la acestea.Produsul nu respectă cerințele Directivei privind joasa tensiune.

 

InfoCons Protecția Consumatorilor te informeză despre riscurile de arsuri , șoc electric și incendiu la aparatele și echipamentele electrice (prelungitor)

Produs : Cablu prelungitor

Denumire : Przedluzacz jednogniazdowy

Marcă : INTER ELEKTRO

Descrierea produsului : Cablu prelungitor, lungime 30 m.

Tip de risc : Risc de arsuri, incendiu și șoc electric

Cablul prelungitor utilizează un conductor cu o secțiune transversală prea mică, ceea ce poate provoca supraîncălzirea în timpul utilizării, ducând la foc și arsuri. În plus, fișa unui aparat din clasa de protecție I poate fi introdusă în priza cablului prelungitor, destinat aparatelor din clasa de protecție II. Un utilizator care conectează un dispozitiv din clasa I la cablul prelungitor poate primi un șoc electric. Produsul nu respectă cerințele Directivei privind joasa tensiune.

 

Produs : Cablu de extensie

Denumire : Rallonge d’alimentation française de type mâle vers femelle, IP44

Descrierea produsului : Cablu prelungitor negru, cu două terminale, împământate. Curent 16A, tensiune 250V, grad indicat de protecție IP44. Partea feminină este echipată cu un capac. Produs vândut online, în special prin intermediul AliExpress, număr de identificare: 10000063065656.

Tip de risc : Risc de arsuri, incendiu și șoc electric

Priza de împământare de pe dop are dimensiuni incorecte, ceea ce poate perturba conexiunea de protecție a pământului. Acest lucru crește riscul de șoc electric atunci când se utilizează un aparat izolat necorespunzător cu plumbul de extensie. În plus, priza nu este echipată cu capace, un utilizator vulnerabil ar putea primi un șoc electric de la părțile vii accesibile. În plus, plumbul prelungitor poate supraîncălzi și provoca arsuri utilizatorului sau poate porni un incendiu. Produsul nu respectă cerințele Directivei privind joasa tensiune.

 

Produs : Extensie plumb

Denumire : Necunoscut

Marcă : APPIO

Descrierea produsului : Cablu prelungitor, trei prize, lungimea cablului: 1,5 m.

Tip de risc : Risc de arsuri, incendiu și șoc electric

Găurile cu pini vii ale prizelor nu sunt echipate cu obloane. Piesele sub tensiune pot deveni accesibile, prin urmare, un utilizator poate primi un șoc electric. În plus, zona secțiunii transversale a firului extern este prea subțire și se poate supraîncălzi, ducând la arsuri sau foc. Produsul nu respectă cerințele Directivei privind joasa tensiune și nici standardele IEC 60884-2-7 și IEC 60884-1.

 

Numericul alertelor este în creștere pentru produsele identificate în sistemul de alertă de la : produse chimice , articole pentru îngrijirea copilului și echipamente pentru copii , îmbrăcăminte , textile și articole de modă , echipamente de comunicații și media , produse pentru construcții , produse cosmetice , aparate și echipamente electrice , echipamente pentru medii explozive , mobilier , echipamente sportive / pentru activități recreative , bijuterii , accesorii de bucătărie / gătit , indicatoare cu laser , ascensoare , brichete , ghirlande luminoase , echipamente de iluminat , echipamente de protecție , jucării , papetărie și altele.

Aplicația Euro – Atlantică Gratuită InfoCons vine în sprijinul tău pentru identificarea produselor alimentare și nealimentare nesigure ( neconforme ).

Prin intermediul Aplicației Euro – Atlantice InfoCons , disponibilă în 33 de limbi  – română, engleză , ucrainianăturcă , franceză , maghiară , greacăgermană , spaniolă , italianăalbaneză , catalană , bulgară , croatăcehădaneză , estonă , finlandeză , islandeză irlandeză , letonă , macedoneană , feroeza , groenlandeză , luxemburghezasârbăolandeză , norvegianăpolonezăportugheză ,  rusăslovacă , suedeză , limbile oficiale ale Uniunii Europene , cât și limbile minorităților conlocuitoare de pe teritoriul Uniunii Europene .

Aplicația Euro – Atlantică InfoCons este și aplicația pentru toate țările membre NATOAlbania , Belgia , Bulgaria , CanadaCehia , Croația ,  Danemarca , Estonia , Finlanda , Franța , Germania , Grecia , Islanda , Italia , Letonia , Lituania , Luxemburg ,  Macedonia De Nord , Muntenegru , Norvegia , Olanda , Polonia , Portugalia , Regatul Unit , Romania , Slovacia , Slovenia , Spania ,  Statele Unite , Suedia , Turcia si Ungaria , atât pentru trupele din teatrele de operațiuni , cât și pentru cetățenii din aceste țări , pentru a aduce siguranță și securitate atât din perspectiva cetățeanului în calitatea lui de consumator , dar și din perspectiva achizițiilor pentru departamentele logistice ale trupelor militare din teatrele de operațiuni , baze militare, etc.

InfoCons vine în sprijinul consumatorilor oferindu-le posibilitatea de a accesa direct și GRATUIT secțiunea Alerte pentru produse alimentare și nealimentare din Aplicația Gratuită InfoCons la nivelul Uniunii Europene !

Ai grijă să nu achiziționezi produse contrafăcute !

Pentru a vizualiza toate produsele privind aparatele și echipamentele electrice (prelungitor) ce au făcut obiectul ALERTELOR , puteți accesa secțiunea disponibilă în Aplicația Europeană InfoCons.

Atenție ! Înainte de achiziționare , accesați secțiunea Alerte din cadrul Aplicației Europene InfoCons pentru a vă asigura ca produsele pe care doriți să le achiziționați nu fac sau nu au făcut obiectul alertelor emise de Uniunea Europeană , doar printr-o simplă căutare în bara de meniu din această secțiune – “căutare” .

 

InfoCons  Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal