InfoCons Protecția Consumatorilor te informează în legătură cu Alertele Europene privind echipamentele de protecție și ce reprezintă riscurile acestora .
ALERTELE Europene de produse neconforme pot fi regăsite direct în Aplicația Europeană de protecția consumatorilor InfoCons.
ATENȚIE : toate produsele identificate în sistemul European de alertă au un grad de risc direct pentru fiecare dintre noi , iar produsele pot fi găsite pe teritoriul Uniunii Europene , direct în magazine sau pe platforme electronice de vânzare sau site-uri de prezentare .
Riscurile aferente produselor tip aparate cu gaz și componente ale acestora , conform ALERTELOR din sistemul European sunt :
Ce se întâmplă dacă achiziționăm diverse produse tip echipamente de protecție cu risc de leziuni ? InfoCons Protecția Consumatorului te ajută !
Produs : Vestă de siguranță
Denumire : Necunoscut
Marcă : TK Group
Descrierea produsului : Vestă galbenă cu fermoar de înaltă vizibilitate. Produs vândut online.
Materialul retroreflectorizant nu are valorile de reflexie necesare, ceea ce înseamnă că un utilizator nu este vizibil în mod adecvat în situațiile în care vizibilitatea ridicată este esențială. Acest lucru poate duce la răniri. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și nici cu standardul european EN 20471.
Produs : Cască de echitație
Denumire : Imperial Riding IRHOlania Crystal
Marcă : Imperial Riding
Descrierea produsului : Cască ecvestră neagră. Produs vândut online.
Vârful căștii este prea rigid și poate provoca leziuni grave ale gâtului din cauza înclinării bruște a capului sau a poziționării greșite a gâtului. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind echipamentele de protecție personală și nici cu standardul european EN 1384.
Produs : Cască de bicicletă
Denumire : Necunoscut
Marcă : FROFILE
Descrierea produsului : Cască de bicicletă. Produs vândut online, în special prin Amazon (ASIN: B08B7W9S1V). Sunt vizate toate loturile.
Capacitatea de absorbție a șocurilor a căștii este insuficientă. În consecință, utilizatorul ar putea suferi vătămări în caz de impact. Mai mult decât atât, din cauza formei și structurii sale inadecvate, casca poate ieși de pe capul purtătorului, crescând riscul de rănire a capului. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și nici cu standardul european EN 1078.
Produs : Cască pentru biciclete
Denumire : Bicycle helmet
Marcă : ENERO
Descrierea produsului : Cască de bicicletă, dimensiunea „M”, 49-51 cm. Produs vândut online.
Datorită formei și structurii sale inadecvate, casca poate ieși de pe capul purtătorului, crescând riscul de rănire a capului. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind echipamentele de protecție personală și nici cu standardul european EN 1078.
InfoCons Protecția Consumatorilor te informeză despre riscul chimic la echipamentele de protecție
Produs : Protecția colțului
Denumire : Corner protection
Descrierea produsului : Protector de colț din plastic transparent. Produs vândut online.
Materialul plastic al cablului are concentrații excesive de ftalat de bis(2-etilhexil) (DEHP) și ftalat de diizobutil (DIBP) (valori măsurate până la: 2,2 % și, respectiv, 2,1 % în greutate). Acești ftalați pot dăuna sănătății copiilor, provocând daune sistemului reproducător. Produsul nu este conform cu Regulamentul REACH.
InfoCons Protecția Consumatorilor te ajută să înțelegi ce se întâmplă dacă achiziționăm echipamente de protecție cu risc de daune produse vederii
Produs : Ochelari de schi
Denumire : Necunoscut
Marcă : DECATHLON WEDZE
Descrierea produsului : Ochelari de schi negri cu ramă albă. Conceput pentru a proteja ochii împotriva radiațiilor ultraviolete și vizibile. Produs vândut online.
Tip de risc : Risc daune produse vederii
Ochelarii de schi nu oferă protecția solicitată. Acest lucru poate duce la deteriorarea vederii. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și nici cu standardul european EN 18527.
Ce se întâmplă dacă achiziționăm diverse produse tip echipamente de protecție cu riscul vătămarea auzului ? InfoCons Protecția Consumatorului te ajută !
Produs : Earmuffs
Denumire : Peltor X4
Marcă : 3M
Descrierea produsului : Peste protecția auditivă pasivă a urechii. Fabricat din martie 2020 până în septembrie 2022
Tip de risc : Risc vătămarea auzului
Cupele căștilor dezvoltă fisuri, care pot afecta etanșarea dintre căști și zona din jurul urechii, reducând nivelul de atenuare a zgomotului. Utilizatorul este expus la niveluri semnificative de zgomot dăunător, provocând deteriorarea auzului. Acest produs nu este conform cu Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție
Numericul alertelor este în creștere pentru produsele identificate în sistemul de alertă de la : produse chimice , articole pentru îngrijirea copilului și echipamente pentru copii , îmbrăcăminte , textile și articole de modă , echipamente de comunicații și media , produse pentru construcții , produse cosmetice , aparate și echipamente electrice , echipamente pentru medii explozive , mobilier , echipamente sportive / pentru activități recreative , bijuterii , accesorii de bucătărie / gătit , indicatoare cu laser , ascensoare , brichete , ghirlande luminoase , echipamente de iluminat , echipamente de protecție , jucării , papetărie și altele.
Aplicația Euro – Atlantică Gratuită InfoCons vine în sprijinul tău pentru identificarea produselor alimentare și nealimentare nesigure ( neconforme ).
Prin intermediul Aplicației Euro – Atlantice InfoCons , disponibilă în 33 de limbi – română, engleză , ucrainiană , turcă , franceză , maghiară , greacă , germană , spaniolă , italiană , albaneză , catalană , bulgară , croată , cehă, daneză , estonă , finlandeză , islandeză , irlandeză , letonă , macedoneană , feroeza , groenlandeză , luxemburgheza , sârbă , olandeză , norvegiană , poloneză , portugheză , rusă , slovacă , suedeză , limbile oficiale ale Uniunii Europene , cât și limbile minorităților conlocuitoare de pe teritoriul Uniunii Europene .
Aplicația Euro – Atlantică InfoCons este și aplicația pentru toate țările membre NATO – Albania , Belgia , Bulgaria , Canada , Cehia , Croația , Danemarca , Estonia , Finlanda , Franța , Germania , Grecia , Islanda , Italia , Letonia , Lituania , Luxemburg , Macedonia De Nord , Muntenegru , Norvegia , Olanda , Polonia , Portugalia , Regatul Unit , Romania , Slovacia , Slovenia , Spania , Statele Unite , Suedia , Turcia si Ungaria , atât pentru trupele din teatrele de operațiuni , cât și pentru cetățenii din aceste țări , pentru a aduce siguranță și securitate atât din perspectiva cetățeanului în calitatea lui de consumator , dar și din perspectiva achizițiilor pentru departamentele logistice ale trupelor militare din teatrele de operațiuni , baze militare, etc.
InfoCons vine în sprijinul consumatorilor oferindu-le posibilitatea de a accesa direct și GRATUIT secțiunea Alerte pentru produse alimentare și nealimentare din Aplicația Gratuită InfoCons la nivelul Uniunii Europene !
Ai grijă să nu achiziționezi produse contrafăcute !
Pentru a vizualiza toate produsele privind echipamentele de protecție ce au făcut obiectul ALERTELOR , puteți accesa secțiunea disponibilă în Aplicația Europeană InfoCons.
Atenție ! Înainte de achiziționare , accesați secțiunea Alerte din cadrul Aplicației Europene InfoCons pentru a vă asigura ca produsele pe care doriți să le achiziționați nu fac sau nu au făcut obiectul alertelor emise de Uniunea Europeană , doar printr-o simplă căutare în bara de meniu din această secțiune – “căutare” .
InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro