Domnul Sorin Mierlea , Președintele InfoCons , participă la o discuție cu domnul László Borbély , Consilier de Stat pe dezvoltare durabilă

Astăzi , 23 iulie 2024 , Sorin Mierlea , Președintele InfoCons , a participat la o discuție cu domnul László Borbély , consilier de stat și coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României .

Discuția a avut ca subiect principal dezvoltarea unor proiecte comune și diferite perspective de colaborare între Asociația InfoCons și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României . Această întâlnire reprezintă un început în demersul de asigurare a unei bune protecții și educare a consumatorilor din România , din perspectiva dezvoltării durabile .

Citește și : Problemele de sustenabilitate asociate industriei cafelei

 

Viitoarele proiecte dezvoltate între cele două instituții au ca obiectiv creșterea gradului de conștientizare a consumatorilor în legătură cu protecția mediului , precum și rolul consumului durabil în acest demers .

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a fost înființat pentru punerea în operă a prevederilor europene și a celor din documentele ONU în materie de dezvoltare sustenabilă. Departamentul coordonează activitățile de implementare și monitorizare a obiectivelor  Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă , integrând datele de la diverse instituții și raportând Guvernului măsurile necesare pentru eficientizarea proceselor administrative. De asemenea, acesta monitorizează indicatorii de dezvoltare durabilă stabiliți de Uniunea Europeană și Organizația Națiunilor Unite .

Citește și : Cum putem economisi din produsele ecologice?

 

InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea  Programelor și Strategiilor  membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro