Redu risipa alimentară! Dacă nu intenţionaţi să mâncaţi un anumit produs cu o dată de valabilitate mai redusă, uitaţi-vă după unul cu o durată mai lungă sau planificaţi să-l cumpăraţi în ziua în acare aveţi nevoie de el.

Conform unui studiu european cu privire la înțelegerea expresiei “a se consuma de preferință înainte de..` de pe etichetele produselor alimentare, situația la nivelul consumatorilor români cât și la nivel european este următoarea:

  • Depinde de tipul produselor alimentare: RO 14% UE 25%
  • Produsele alimentare pot fi consumate și după această dată, dar s-ar putea să nu mai aibă aceeași calitate: RO 14% UE 47 %
  • Produsele alimentare vor fi sigure pentru consum până la data indicată, dar nu ar trebui să fie consumate după această dată: RO 24% UE 64%
  • Niciuna dintre variantele de mai sus: RO 4% UE 3%
  • Nu știu RO 12% UE 1%

Respect mancarii!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal