Apa este esențială pentru viață și nu este de mirare că este esențială și pentru producția de alimente. Fie că este vorba de irigare, pulverizare, turnare sau alte mijloace, apa este esențială pentru creșterea agriculturii, fără să luam in calcul hrănirea animalelor care ne oferă carne, pește și lactate.

Dar în momentul in care aruncam milioane de tone de alimente, de asemenea, risipim milioane de galoane de apă care au fost folosite pentru plantarea, creșterea, susținerea sau producerea acestora.

Pentru cele 1,3 miliarde de tone de alimente risipite în fiecare an inseamna o pierdere de 45 de trilioane de galoane de apa-sau 24% din toată apa folosită pentru agricultură. Și amintiți-vă că 70% din apa este folosita la nivel global in agricultura.

Fructele și legumele sunt printer primele produse incarcate cu apa pentru că conțin mai multă apă. (De exemplu, o pungă de mere este formata din 81% apă!).

Dar produsele din carne sunt cele mai mari consumatoare de apă, pur și simplu pentru că animalele beau multă apă – și mai important, pentru că este nevoie de multă apă pentru cerealele care le hranesc! Este nevoie de aproximativ 8 până la 10 ori mai multă apă pentru a produce carne decât cereale.

Respect mancarii!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu