In perioada iunie – august 2015, InfoCons a realizat un studiu comparativ privind situatia spatiilor verzi din cadrul Municipiilor Resedinta de Judet din Romania.

Din datele care au rezultat in urma studiului, au fost extrase urmatoarele informatii:

  • 50% dintre municipiile care au raspuns la acest studiu au o suprafata de spatii verzi cuprinsa intre 100 si 500 de hectare ;
  • 20% din municipiile analizate au o suprafata de spatii verzi cuprinsa intre 500 si 1000 de hectare ;
  • 12% au o suprafata de spatii verzi sub 100 de hectare ;
  • 3% au o suprafata de spatii verzi de peste 1000 de hectare.

Din totalitatea municipiilor resedinta de judet, 15% nu au raspuns la acest studiu.

Procentual, cele mai mici suprafete de spatii verzi sunt in municipiile: Alba Iulia, Deva, Drobeta Turnu Severin, Alexandria, Giurgiu.

La polul opus, cele mai mari suprafete de spatii verzi sunt in : Arad, Timisoara, Oradea, Cluj-Napoca, Targu-Jiu, Craiova, Brasov, Targoviste, Galati.

InfoCons (www.infocons.ro), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaste-ti drepturile si exercita-le apeland 021 9615!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal