Reprezentanții InfoCons au susținut o prezentare în cadrul SIMPOZIONULUI INTERNAȚIONAL “ Educația nutrițională și provocările lumii contemporane ” Ediția aV-a, anul şcolar 2022-2023 .
SECȚIUNEA A
Subsecțiunea 1a
Metode moderne de procesare a cerealelor, a meiului și a produselor rezultate prin măcinare, fermentare, distilare, extrudare.
Citește și : Începând cu 15 martie 2023 , restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate conform Ordinului ANPC – InfoCons Organizație de Protecția Consumatorilor te informează !
SECȚIUNEA A
Subsecțiunea 1b
Locul cerealelor în piramida nutrițională – beneficiile nutriționale ale acestora asupra sănătății, prin diete echilibrate. Noi tendințe în consumul produselor gluten free și bio – necesitate sau modă?
SECȚIUNEA A
Subsecțiunea 1c
Cerealele în viziunea gastronomiei moleculare și a preparatelor fine dinning.
SECȚIUNEA A
Subsecțiunea 1d
Utilizarea cerealelor, a meiului și a produselor obținute din acestea în bucătăria modernă.
SECȚIUNEA A
Subsecțiunea 1e
Siguranță și securitate alimentară pe lanțul de la fermă la furculiță: de la cultivare, recoltare, conservare, prelucrare și utilizare a cerealelor și a produselor obținute din acestea.
Citeste si : Ai grijă ce semnezi! Dicționarul cu termeni din asigurări disponibil în Aplicația InfoCons!
SECȚIUNEA A
Subsecțiunea 1f
Agricultura și procesarea cerealelor – dezvoltare sustenabilă, evoluție, măsuri de protejare a ecosistemelor terestre. Influențele schimbărilor climatice. Prevenirea risipei alimentare.
SECȚIUNEA A
Subsecțiunea 2
Abordarea inter și trans-disciplinară a problemelor de alimentație sănătoasă privind consumul de cereale prin activități curriculare și extra-curriculare.
Citeste si : Reducerea amprentei de carbon – sfaturi și sugestii
SECȚIUNEA B – ELEVI/ STUDENTI
- Siguranță și securitate alimentară pe lanțul alimentar cultivare – produse și preparate pe bază Consumul, prelucrarea, conservarea, promovarea cerealelor și a produselor obținute din acestea – consecințe asupra sănătății
- Dezvoltare sustenabilă și ecologie.