Reprezentanții InfoCons au susținut o prezentare în cadrul SIMPOZION INTERNAȚIONAL “ Educația nutrițională și provocările lumii contemporane ” Ediția aV-a, anul şcolar 2022-2023

Reprezentanții InfoCons au susținut o prezentare în cadrul SIMPOZIONULUI INTERNAȚIONAL “ Educația nutrițională și provocările lumii contemporane ” Ediția aV-a, anul şcolar 2022-2023 .

SECȚIUNEA A

Subsecțiunea 1a

Metode moderne de procesare a cerealelor, a meiului și a produselor rezultate prin măcinare, fermentare, distilare, extrudare.

Citește și : Începând cu 15 martie 2023 , restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate conform Ordinului ANPC – InfoCons Organizație de Protecția Consumatorilor te informează !

SECȚIUNEA A

Subsecțiunea 1b

Locul cerealelor în piramida nutrițională – beneficiile nutriționale ale acestora asupra sănătății, prin diete echilibrate. Noi tendințe în consumul  produselor gluten free și bio – necesitate sau modă?

SECȚIUNEA A

Subsecțiunea 1c

Cerealele  în viziunea gastronomiei moleculare și a preparatelor fine dinning.

SECȚIUNEA A

Subsecțiunea 1d

Utilizarea   cerealelor, a  meiului și a produselor obținute din acestea în bucătăria modernă.

SECȚIUNEA A

Subsecțiunea 1e

Siguranță și securitate alimentară pe lanțul de la fermă la furculiță: de la cultivare, recoltare, conservare, prelucrare și utilizare a cerealelor și a produselor obținute din acestea.

Citeste si : Ai grijă ce semnezi! Dicționarul cu termeni din asigurări disponibil în Aplicația InfoCons!

SECȚIUNEA A

Subsecțiunea 1f

Agricultura și procesarea cerealelor – dezvoltare sustenabilă, evoluție, măsuri de protejare a ecosistemelor terestre. Influențele schimbărilor climatice. Prevenirea risipei alimentare.

SECȚIUNEA A

Subsecțiunea 2

Abordarea inter și trans-disciplinară a problemelor de alimentație sănătoasă privind consumul de cereale prin activități curriculare și extra-curriculare.

SECȚIUNEA B – ELEVI/ STUDENTI

  1. Siguranță și securitate alimentară pe lanțul alimentar cultivare – produse și preparate pe bază Consumul, prelucrarea, conservarea, promovarea cerealelor și a produselor obținute din acestea – consecințe asupra sănătății
  2. Dezvoltare sustenabilă și ecologie.
InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului Simpozion Colegiul Viilor