În 2021, 77% dintre femeile cu vârste cuprinse între 25 și 54 de ani fără copii erau angajate în UE . Pe de altă parte, femeile de această vârstă cu copii aveau o rată de ocupare a forței de muncă mai mică (72%; -5 puncte procentuale). Copiii din gospodărie au avut un impact opus asupra ratei de ocupare a forței de muncă a bărbaților din această grupă de vârstă : bărbații fără copii aveau o rată de ocupare a forței de muncă mai mică decât bărbații cu copii (81% față de 90%; +9 puncte procentuale) .
Citeste si : Starea de sănătate – Informații despre sănătate conform Eurostat
Comparând bărbații și femeile , diferența de ocupare a forței de muncă între sexe a ajuns la 4 pp în rândul persoanelor fără copii și la 18 pp în rândul celor cu copii .
În plus, cu cât nivelul de educație era mai ridicat, cu atât mai apropiate erau ratele de ocupare a forței de muncă între persoanele cu vârste cuprinse între 25 și 54 de ani fără și cu copii . Femeile cu un nivel scăzut de educație au înregistrat cea mai mare diferență , cu o rată de ocupare a forței de muncă de 54% pentru cele fără copii față de 46% pentru cele cu copii (-8 pp.). Pe de altă parte, ratele de ocupare a forței de muncă au fost foarte apropiate pentru femeile cu un nivel de educație ridicat atunci când se compară cele fără și cu copii (87% față de 86%; -1 pp.).
Citește și : Fumatul în spații publice interzis minorilor
Bărbații cu un nivel scăzut de educație au prezentat , de asemenea, cea mai mare diferență atunci când au fost comparați cei fără (67%) și cei cu copii (79%; +12 pp.). În plus, pentru fiecare nivel de educație, diferența de ocupare a forței de muncă între cei care nu au și cei care au copii a fost pozitivă și, în toate cazurile, mai mare pentru bărbați decât pentru femei.