În data de 26 iunie este sărbătorită anual Ziua Drapelului Național , proclamată prin lege în anul 1998 (Legea nr. 96 din 20 mai 1998) . Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848 când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul – roșu , galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor, cele trei culori fiind împărțite în mod egal reprezentând principiul egalității .

Cu ocazia Zilei Drapelului Național al României , InfoCons informează consumatorii români de pretutindeni în legătură cu Aplicația Europeană InfoCons . Prin intermediul aplicației poți rămâne protejat în situații dificile , fie că întâmpini vreo problemă pe teritoriul României , fie că urmează să pleci în vacanță și vrei să o petreci în siguranță , fie că ești student și întâmpini dificultăți , sau elev care se confruntă cu diverse situații în timpul examenelor din această perioadă .

Citește și : Ghidul Protecției Consumatorilor – InfoCons pentru participanții la Campionatul European de Fotbal 2024 ( UEFA Euro 2024 )

 

Aplicația este un instrument util și gratuit, putând fi folosită în limba română sau în oricare dintre cele 33 de limbi în care aceasta este disponibilă și poate fi descărcată din magazinele : App Store , Google Play și App Gallery . În cazul în care întâmpinați vreo problemă pe teritoriul României sau în altă țară , InfoCons pune tututor consumatorilor la dispoziție secțiunea SOS din cadrul Aplicației Europene InfoCons .

Printr-o simplă accesare a Aplicației Europene InfoCons , consumatorii au puse la dipoziție toate numere de urgență la nivel național și internațional . Secțiunea SOS a Aplicației Europene InfoCons poate fi utilizată inclusiv offline, numerele de urgență putând fi astfel apelate direct din aplicație fără conexiune la internet.

Prin intermediul secțiunii SOS Aplicației Europene InfoCons , pot fi apelate autorități din țara în care vă aflați cu atribuții în domeniu în cazul în întâmpinați anumite probleme ( protecția consumatorilor , poliție , pompieri , ambulanță etc ) .

Citește și : OMS a emis o alertă globală pentru medicamentul OZEMPIC contrafăcut

 

Aplicația Europeană InfoCons poate fi utilizată de consumatorii români și pentru a verifica toate alertele pentru produse alimentare și nealimentare din țara în care vă aflați ! Pentru alertele de siguranță alimentară , actualizate zilnic , este menționat gradul de risc :  scăzut , nedeterminat și până la serios .

În secțiunea de Alerte a Aplicației, consumatorii pot afla și ce produse au fost identificate de sistemul european de alerte ca fiind contrafăcute . Prin intermediul Aplicației Europene InfoCons , consumatorii au acces direct și transparent și la alertele pentru produsele nealimentare , actualizate zilnic și însoțite de detalii precum:

  • denumire produs ;
  • țara vizată ;
  • gradul de risc ;
  • orginea produsului ;
  • data la care intră alerta în vigoare ;
  • imaginea cu produsul ce face obiectul alertei .

Citește și : Călătorești în Germania pentru a susține Echipa Națională de Fotbal a României la meciul cu Belgia ? InfoCons te informează !

 

InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor  și  Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro