Invitație participare la workshopuri / mese rotunde organizate în cadrul Proiectului European TRUST aWARE

Asociația INFOCONS este un “vehicul” de popularizare a standardelor de calitate în cadrul comunității digitale și oferă infrastructura necesară pentru testarea soluțiilor inovative dezvoltate în cadrul diferitelor proiecte Europene.

Misiunea proiectului European TRUST aWARE este de a oferi un cadru holistic și eficient de securitate și confidențialitate digitală (S&P), care să cuprindă un set de instrumente și servicii noi și integrate, create în comun de cetățeni și de părțile interesate – echipe de intervenție în caz de urgență informatică (CERT), autorități de protecție a datelor (DPA), organizații, dezvoltatori și factori de decizie politic, pentru a identifica, audita, analiza, preveni și atenua în timp util impactul diferitelor amenințări S&P asociate activităților digitale ale cetățenilor, sporind în același timp încrederea în software și conformitatea cu reglementările în vigoare.

Citește și : La ce trebuie să fim atenți când achiziționăm mărțișoare ? Sfaturi InfoCons pentru un 1 Martie cu o9atitudine !

Utilizatorii sunt adesea expuși amenințărilor legate de securitate și de confidențialitate (S&P), atunci când folosesc servicii digitale, pentru crearea de rețele sociale, divertisment, bănci, educație, sănătate sau securitate internă. Factorii din spatele amenințărilor digitale S&P sunt numeroși și interconectați, ca urmare a unor practici software necorespunzătoare, a unor obiceiuri proaste ale utilizatorilor, precum și a lipsei de metode de aplicare, certificare și  reglementare a politicilor de utilizare digitale. Pentru a defini politicile digitale eficiente pentru S&P și pentru a stabili o viziune pe termen lung este necesar să existe date, informații și o serie de cunoștințe privind confidențialitatea, protecția datelor și aspectele etice, juridice și socioeconomice asociate.

TRUST aWARE urmărește să rezolve această problemă prin furnizarea de informații și instrumente utile pentru diferite părți interesate, prin oferirea de mecanisme eficiente de protecție a libertății, securității și vieții private a cetățenilor, prin consolidarea ÎNCREDERII în SoftWARE-le digitale, a siguranței cibernetice și a poziției de piață a UE.

Citeste si : Ai grijă ce semnezi! Dicționarul cu termeni din asigurări disponibil în Aplicația InfoCons!

În data de 19 Ianuarie 2023 Asociația InfoCons a lansat campania de conștientizare ca parte a procesului de recrutare pentru testarea variantei Beta a soluției TRUST aWARE, iar în luna Martie 2023 aceasta va programa câteva sesiuni cu părțile interesate, care sunt utilizatori ai serviciilor online de social media, interesați de domeniul confidențialității și securității digitale.

Un element important pentru această etapă de testare a variantei beta a soluției inovative TRUST aWARE este existența unui tablou de bord funcțional care facilitează partenerilor pilot să interacționeze mai mult cu comunitatea lor. Acest lucru va conduce la posibilitatea de a obține feedback-ul membrilor comunității în mod continuu asupra funcționalităților și utilității soluției dezvoltate.

Vă invităm să vă exprimați disponibilitatea de a participa la un workshop online –Testare DASHBOARD organizat de către membrii proiectului TRUST aWARE .

Citeste si: 1 Martie – Ziua Mondială a Protecției Civile

Participanții vor primi diplome de participare la workshop-urile internaționale organizate în cadrul proiectului ”Enhancing Digital Security, Privacy and TRUST in softWARE H2020-SU-DS03-2020”: Digital Security and privacy for citizens and Small and Medium Enterprises and Micro Enterprises www.trustaware.eu

Vă invităm să accesați linkurile(ul) care corespund(e) datelor(ei) convenabile pentru dvs., pentru a vă exprima intenția de participare

  1. Marți 14 Martie, intervalul orar 16-18
  2. Joi 16 martie, intervalul orar 10-12
  3. Joi 16 martie, intervalul orar 12-14

Notă: Partenerii consorțiului TRUST aWARE vor colecta date cu caracter personal despre comportamentele, atitudinile și expunerea oamenilor la amenințările la adresa securității și a vieții private atunci când utilizează diferite instrumente digitale. Pentru a face acest lucru, TRUST aWARE și @TRILATERAL_Research au creat un plan de gestionare a datelor și un cod de conduită, pentru a asigura o utilizare responsabilă și eficientă a datelor. Ne rezervăm dreptul de a organiza un workshop cu minim 20 participanți. Cazurile particulare vor fi discutate pentru a se organiza evenimentele în cele mai bune condiții.

Citește și : În 2022 rata de dependență a persoanelor în vârstă a crescut la 33% conform Eurostat

 

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului informare workshop proiect european