Cum se completează contractul individual de muncă ?

InfoCons – Asociație Natională pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din România  te informează .

În conformitate cu prevederile art. 31 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii , republicată, cu modificările și completările ulterioare , la încheierea contractului individual de muncă , pentru verificarea aptitudinilor salariatului , se poate stabili o perioadă de probă , în limitele prevăzute de actul normativ , în zile calendaristice .

Citeste si : Alertă InfoCons : Pastile de supt cu până la 6 E-uri !

Însă, pentru contractul individual de muncă încheiat pe durată determinată , la art. 85 din același act normativ este prevăzut faptul că perioada de probă se stabilește în zile lucrătoare , numărul acestora fiind diferit în funcție de durata contractului .

Citeste si : Bomboanele de Crăciun – până la 70,3% zaharuri din glucide pentru 100 de grame de produs !

Prin urmare, completarea punctului D lit. a) din modelul – cadru al contractului individual de muncă , se va realiza după cum urmează:

– în cazul contractului individual de muncă încheiat pe durată nedeterminată , perioada de probă se va stabili în zile calendaristice , barânduse sintagma “ lucrătoare în cazul contractului individual de muncă pe perioadă determinată ” de la punctul respectiv ;

Citeste si : Starea de sănătate – Informații despre sănătate conform Eurostat

– în cazul contractului individual de muncă încheiat pe durată determinată , perioada de probă se va stabili în zile lucrătoare, barându-se termenul “ calendaristice ” de la punctul respectiv

Contractul individual de munca InfoCons Protectia Consumatorilor