Programul Rabla pentru Electrocasnice destinat consumatorilor. Informatii utile privind achizitia acestor produse!

Astazi este ultima zi pentru inscrierea in cadrul  Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic.

Persoanele fizice au la dispoziție 7 zile (14-20 mai) pentru înscrierea în program prin crearea contului de utilizator în aplicația informatică. „Contul de utilizator” este un element de noutate al acestei ediții a programului și permite atât selecția voucherelor, cât și urmărirea statusului acestora. Pentru eficientizarea procesului de selecție a voucherelor, ediția de anul acesta se va desfășura etapizat.
Astfel, etapele de desfășurare a programului sunt:
– Înscrierea persoanelor fizice în aplicație, prin crearea conturilor de utilizator (14 mai-20 mai);
– Etapa I: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe/vase și frigiderele/congelatoarele (21 mai – 03 iunie);
– Etapa II: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile și tabletele (04 iunie-17 iunie);
– Etapa III: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele (18 iunie – 01 iulie).
Înscrierea solicitanților în Program constă în crearea contului de utilizator, pentru care se introduc următoarele date: nume, prenume, localitate și județ, cod numeric personal (CNP), adresa de e-mail și numărul de telefon valid. Beneficiarul are obligația de a încărca CI/BI și declarația pe proprie răspundere pusă la dispoziție de AFM până la momentul utilizării voucherului. Valabilitatea voucherelor este de 15 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat.

 

Totodata consumatorii trebuie sa fie atenti la achizitia produselor electrocasnice deoarece incepand cu data de 1 martie 2021 a intra in vigoare Noua etichetare energetica pentru electrocasnice

 

Consumatorii care achizitioneaza aceste produse online, trebuie sa stie ca au  dreptul de a anula și returna comanda în termen de 14 de zile, indiferent de motiv și fără nicio justificare.

 

Citeste si :

Etichete noi pentru anvelope.

Citeste eticheta! Fii informat!

Studiu comparativ asupra produselor tip cabanos 

 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal