Principalele motive pentru care risipim mâncarea !
Adesea afirmăm că nu risipim alimentele sau nu le aruncăm. Ar putea fi așa, dar trebuie să recunoaștem că există ocazii când deschidem coșul de gunoi și … Principalele motive care stau la baza deșeurilor alimentare sunt următoarele:
– Alimentele se strică. Cumpărăm mai mult decat putem mânca sau am uitat ce avem deja in frigider și putem consuma. Rezultatul este că mâncarea se stricată și o aruncăm.
– Sunt pregătite prea multe alimente. Întrucât membrii familiei noastre aveau alte planuri, mâncarea care a fost pregătită a rămas neconsumată. Am uitat să o depozităm corect și trebuie să o aruncăm.
– Data expirării a trecut. Există un pachet de șuncă în partea din spate a sertarului frigiderului, dar data expirării a trecut și trebuie să-l aruncăm.
– Resturi de alimente. Copii nu și-au terminat masa și au rămas resturi de alimente pe farfurie pe care le aruncăm.
Noi, ca indivizi, putem implementa mici schimbări care fac o mare diferență în cantitatea de alimente pe care o aruncăm în fiecare an. Putem cu un efort minim, urmând doar o sugestie sau aplicând cât mai multe sfaturi utile, să reducem major cantitatea de alimente risipite.
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!