Președintele InfoCons , Sorin Mierlea , a fost în direct la România TV vorbind despre aditivii alimentari si ingredientele care se regasesc in produsele tip paine.
Citeste si: Scanează și produsele de post cu Aplicația InfoCons! Află ce mănânci! Gustare de Post cu până la 50 de E-uri și 5,58 grame de sare/ 100 grame de produs (5 grame de sare fiind cantitatea zilnică recomandată de OMS)!
Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în pâine:
-
- 50% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari).
Numericul de aditivi alimentari variază între 0 – 4:
-
-
- 8% din produse au în compoziție 4 E-uri;
- 4% din produse au în compoziție 3 E-uri;
- 14% din produse au în compoziție 2 E-uri;
- 24% din produse au în compoziție 1 aditiv;
- 50% din produse nu au în compoziție E-uri.
-
Citește si:InfoCons, singura organizație de protecția consumatorilor din România, membră a EUIPO (Oficiul European pentru Proprietate Intelectuală)
Din punct de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiți frecvent în pâine situația se prezintă astfel:
- 60% dintre produsele studiate au avut în componență acid ascorbic (E300);
- 48% dintre produsele studiate au avut în componență acid sorbic (E200);
- 40% dintre produsele studiate au avut în componență propionat de calciu (E282).