Scanează și produsele de post cu Aplicația InfoCons! Află ce mănânci! Gustare de Post cu până la 50 de E-uri și 5,58 grame de sare/ 100 grame de produs (5 grame de sare fiind cantitatea zilnică recomandată de OMS)!

Gustare de post InfoCons Protectia Consumatorilor

Fie că sunt în post sau consumă în mod obișnuit produse de post, consumatorii se pot informa cu privire la ingrediente, număr de E-uri, tipuri de E-uri, cantitatea de zahăr, cantitatea de sare, calorii, alergeni, cu ajutorul aplicației GRATUITE InfoCons.

În deosebi, în această perioadă, consumatorii caută alternative pentru gustările dintre mese sau chiar pentru micul dejun. Pentru aceasta, InfoCons dezvăluie prin prisma studiilor realizate, câte E-uri, câtă sare se află într-o gustare dintre mese sau pentru micul dejun, compusă din pâine, pate vegetal, margarină, halva, un suc tip ceai sau un lapte de soia și o gumă de mestecat.

Cu ajutorul aplicației GRATUITE InfoCons consumatorii află numărul total de E-uri din gustarea de post!

Consumatorii care aleg să prepare o gustare de post cu pâine, pate vegetal, margarină, halva, un suc tip ceai sau o lapte de soia și o gumă de mestecat, vor consuma instant până la 50 de E-uri. De pildă, pâinea conține până la 4 E-uri, pateul vegetal ajunge până la 13 E-uri, margarina atinge până la 6 E-uri,  halvaua are până la 3 E-uri, un suc tip ceai  atinge până la 8 E-uri,  un lapte de soia are până la 5 E-uri, iar o gumă de mestecat ajunge până la 11 E-uri.

Citeste si: Pateul de pasăre : până la 9 aditivi alimentari, apa ingredient principal pentru 40.54% din produse și doar 15% ficat de pasare

Descarcă aplicația InfoCons și află care sunt cele mai frecvente tipuri de aditivi alimentari ( E-uri) într-o gustare de post

Cu ajutorul aplicației Gratuite InfoCons, consumatorii află instant prin scanarea codului de bare de pe ambalajul pâinii, al pateului de post, al margarinei, al unei halva, al sucului tip ceai, al gumei de mestecat, câte E-uri consumă, dar și care sunt tipurile acestora. Într-o formulă explicită, aplicația InfoCons oferă consumatorilor toate informațiile despre aditivii alimentari regăsiți într-o astfel de gustare.

Mai mult decât atât, consumatorii au posibilitatea de a salva produsele pe care vor să le utilizeze pentru gustarea de post (în cazul prezentat: pâine, pate de post, margarină, halva, suc tip ceai, gumă de mestecat) pentru a afla printr-o simplă bifare a acestora din lista de produse salvate care este numărul TOTAL de E-uri și de câte ori se repetă acestea în gustarea de post.

Pentru gustarea de post formată din pâine, pate de post, margarină, halva, suc tip ceai, lapte de soia și gumă de mestecat, cele mai frecvente tipuri de E-uri sunt:

 • Acid Ascorbic (E300) – Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, regăsit în mod natural în majoritatea fructelor şi legumelor .
 • Acid Citric (E330) – Acidul citric este utilizat în industria alimentară deoarece conferă produselor un gust plăcut de acid. Este foarte solubil în apă, prin urmare poate fi adăugat si in sucuri, dulciuri, bomboane, jeleuri și fructe congelate. Utilizarea acidului citric este o necesitate pentru clarificarea enzimatică a sucurilor, pentru împiedicarea zaharisirii mierii de albine.

Prin aplicația InfoCons, consumatorii află care este cantitatea de sare dintr-o gustare de post

Într-o gustare de post compusă din pâine, pate de post, margarină, halva, lapte de soia și  suc tip ceai se găsesc până la 5,58 grame de sare, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumarea pe zi a unei cantități de 5 grame de sare. Astfel, într-o singură gustare de post, este consumată cantitatea de sare recomadată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății.

Aplicația InfoCons, redă direct pe telefonul mobil cantitatea de sare din produsele scanate. Consumatorii pot scana produsele ce compun gustările de post, în funcție de preferința fiecăruia, pentru a afla care este cantitatea TOTALĂ de sare pe care urmează să o consume. În acest fel, printr-o simplă și rapidă scanare a codurilor de bare, consumatorii află imediat dacă gustarea de post conține o cantitate prea mare de sare.

Citeste si: Sucuri: Cu sau din ceai?! Cu sau fără fructe?! Dar cu E-uri și zahăr!

De asemenea, cu ajutorul calculatorului integrat în aplicația InfoCons, consumatorii își pot seta cantitatea de produs pe care urmează să o consume, iar aplicația InfoCons le va dezvălui cantitatea de sare, cantitatea de zahăr și caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată.

Descarcă aplicația GRATUITĂ InfoCons pe IOS, Android și pe Huawei. Aplicație este disponibilă AICI.

Sorin Mierlea„Suntem în Post. Pentru cei care cu adevărat țin Post, dar și pentru cei care înțeleg ca și mod de viață să consume produse de post, ar trebui sau credem fiecare că produsele de post sunt mai aproape de natural – fără chimicale, cu multe legume. Dar, din păcate, E-urile, coloranții, conservanții sunt de cele mai multe ori într-un numeric foarte mare, iar atenționarea pentru consumatorii care doresc produse de post, trebuie să fie de două ori mai importantă prin citirea etichetei, înțelegerea ingredientelor, pentru a alege în cunoștință de cauză pentru ei, pentru copiii lor, pentru bunicii și pentru părinții lor.Există și o soluție pentru a fi mai informați, pentru a alege ce cumpărăm, ce mâncăm, cât mâncăm, cum mâncăm, pentru a fi real ce ne dorim! Alegem în cunoștință de cauză, descărcând Aplicația GRATUITĂ InfoCons, care pe lângă faptul că ne aduce un răspuns la întrebările de mai sus, ne ajută să identificăm și alergenii și totodată să fim la curent cu toate alertele rapide ale UE cu privire la produsele agroalimentare.”

Sorin Mierlea Președinte InfoCons

Preluări Media:

Agerpres:

 • https://www.agerpres.ro/economic-intern/2022/04/08/infocons-o-gustare-de-post-are-pana-la-50-de-e-uri–899463

Ziua de Constanța:

 • https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/actualitate/zeci-de-e-uri-intr-o-gustare-de-post-potrivit-infocons-779536.html

EcoPolitic:

 • https://ecopolitic.ro/infocons-atrage-atentia-ca-o-gustare-de-post-are-pana-la-50-de-e-uri/

ProTV:

 • https://stirileprotv.ro/amp/stiri/social/infocons-o-gustare-de-post-are-pana-la-50-de-e-uri-aplicatia-care-iti-arata-cate-e-uri-are-un-produs.html

Capital:

 • https://www.capital.ro/mare-atentie-la-aceste-produse-de-post-au-zeci-de-e-uri-avertisment-infocons.html/amp

Suceava News:

 • https://www.svnews.ro/scaneaza-si-produsele-de-post-cu-aplicatia-infocons-afla-ce-mananci/290742/

Gândul:

 • https://www.gandul.ro/actualitate/infocons-o-gustare-de-post-are-pana-la-50-de-e-uri-aplicatia-care-calculeaza-numarul-de-e-uri-ale-unui-produs-prin-scanarea-codului-de-bare-19774296/amp

Alba24:

 • https://alba24.ro/o-gustare-de-post-poate-contine-pana-la-50-de-e-uri-analiza-realizata-de-infocons-910874.html

Stiripesurse:

 • https://www.stiripesurse.ro/alerta-infocons-o-masa-de-post-are-pana-la-50-de-e-uri_2333010.html

EstNews:

 • https://estnews.ro/2022/04/09/scaneaza-si-produsele-de-post-cu-aplicatia-infocons-afla-ce-mananci/

Ziarul Unirea:

 • https://ziarulunirea.ro/bombe-alimentare-o-masa-de-post-are-pana-la-50-de-e-uri-anunta-infocons-768667/

Bursa.ro:

 • https://www.bursa.ro/produse-de-post-cu-e-uri-mai-aproape-de-medic-decat-de-dumnezeu-88402644

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal