Poliția Locală Sector 2 , Șef Serviciu Relații Publice Maria Petrescu – 20 de ani InfoCons Protecția Consumatorilor

InfoCons Protectia Consumatorului Protectia Consumatorilor Maria Petrescu

Poliția Locală Sector 2

Șef serviciu Relații Publice Poliția Locală Sector 2

Maria Petrescu

Cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale și la 20 de ani de protecția consumatorilor în România – InfoCons, Poliția Locală Sector 2 mulțumește ASOCIAȚIEI INFOCONS pentru un parteneriat de încredere, pentru meritul incontestabil de a promova şi sprijini drepturile consumatorilor din România şi de a dovedi, prin propria experienţă, implicare şi profesionalism.

Pe  26 aprilie, de Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorim împreună promovarea inovației și importanța proprietății intelectuale. Într-o Românie actuală, în continuă schimbare în plan social și nu numai, creativitatea și inovația joacă un rol foarte important.  ”Femeile și proprietatea intelectuală: Accelerarea inovației și a creativității” este genericul Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale din acest an. Ne alăturăm și noi acestui deziderat și împreună cu dumneavoastră,  sărbătorim atitudinea femeilor inventatoare, creatoare și antreprenoare din întreaga lume, dar și din domeniul poliției locale.

Deși ordinea publică este un domeniu operativ, cu multe provocări, cunoscută drept o ”lume a bărbaților”, asta nu le-a împiedicat pe femei să practice această meserie,  privită de societate drept “bărbătească” și să coordoneze instituții sau direcții unde bărbații sunt majoritari. Inteligență, spirit de echipă, empatie, forță, capacitate de mediere și abilități de a motiva personalul, sunt doar o parte din abilitățile femeilor-polițist local. Au demonstrat că pot avea idei, pot elabora strategii, pot crea instituții moderne și pot fi inovative. Au adus instituțiile în zone de top ale administrației publice, au demonstrat creativitate în implementarea proiectelor, a strategiilor din perioade de tranziție politică și caută mereu competiția. Au deschidere totală la schimbări, se adaptează rapid la idei și perspective noi,  reușesc să-și dezvolte multiple competențe, în alte domenii, chiar în zona artistică și literară,  care vin și completează, fac mai frumoasă,  activitatea din domeniul ordinii publice.

La o analiză scurtă, observăm că din șase sectoare ale Capitalei, în trei dintre acestea polițiile locale sunt conduse de femei (sectoarele 2, 4 și 5), iar procentul este în creștere și la nivel național. O creștere semnificativă, se observă și în zona operativă, în stradă, unde vedem din ce în ce mai multe femei polițist-local la ordine publică, pe echipajele de pe stradă, doamne sau domnișoare care sunt hotărâte să demonstreze că stereotipia de gen trebuie depășită și că această profesie, ca multe altele, poate fi realizată în aceeași măsură și de femei, și de bărbați.

Provocarea femeii moderne, indiferent de domeniu,  într-o  lume a bărbaților,  este  de a îmbina aceste calități, de a păstra echilibrul, destul de fragil,  între cele două lumi, pentru că „bărbatul e plasat acolo unde se termină pământul, femeia e acolo unde începe cerul”.

Suntem onorați să celebrăm, în calitate de parteneri și împreună cu InfoCons,  la 20 de ani de protecția consumatorilor în România, femeia talentată. Aveți un merit incontestabil, acela de a promova şi sprijini drepturile consumatorilor şi de a susține mișcarea de protecție a consumatorilor din România, dar și din comunitatea Sectorului 2.

Rămânem în continuare partenerul dumneavoastră,  în realizarea Campaniilor de informare a cetățenilor,  cu privire la drepturilor și obligațiile pe care le au, în calitate de consumatori de bunuri și servicii dar, și de schimbare a mentalității și atitudinii acestora, în raport cu domeniul de ordine publică și siguranța cetățeanului.

În decursul celor peste 15 ani de colaborare ați devenit, pentru Poliția Locală Sector 2, un important partener de informare și educare a consumatorilor,  iar rezultatele eforturilor dumneavoastră s-au materializat în zeci de campanii, mii de materiale diseminate și un număr mare de cetățeni informați, din comunitatea noastră.

În echipă,  putem fi mereu receptivi la nevoile și preocupările cetățenilor, dezvoltând programe, proiecte și campanii, beneficiind de consultanța specialiștilor dumneavoastră și de experiența polițiștilor locali în problemele comunității.

La ceas aniversar vă transmitem, în numele Poliției Locale și a întregii comunităţi a Sectorului 2, sincere felicitări și întreaga noastră considerație pentru munca depusă.

La mulți ani pentru Ziua Mondiala a  Proprietății Intelectuale și la 20 de ani de protecția consumatorilor în România – InfoCons!

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal