Paste fainoase (Click aici pentru a accesa secțiunea Teste Comparative) – știi ce conține?

Vrei să știi mai multe? Ajută-ne să te ajutăm – Fii membru! (Click aici pentru a fi si tu consumator european)

Am analizat 95 produse tip paste fainoase, pe baza informatiilor de pe eticheta, provenind de la 10 producatori/ furnizori /distribuitori: Sammills Distribution SRL, Parmafood Group Distribution SRL, Pangram SA, Serpico Trading SRL, Romco SRL, Econatura Life Concept SRL, MP Baneasa Paste SA, Maresi Foodbroker SRL, Kitchen Food Services SRL, Herba Ricemills Rom SRL.

Fii informat! Descarcă GRATUIT aplicația InfoCons – Scaneaza Codul de Bare și află ce conțin produsele tip gumă de mestecat și ce însemnă E-uril conținute de acestea.

banner-appstorebanner-google-play*

*(Click pe pictograma pentru a descărca GRATUIT aplicația mobilă în funcție de sistemul de operare al telefonului mobil deținut)

Pastele fainoase sunt cunoscute sub diferite denumiri, depinzand de marime, forma si zona geografica, dar dintre cele mai renumite enumeram:

Bucatini

Spaghetti

Pipe Rigate Tricolore

Capellini

Fettucine

Cannelloni

Fusilli

Vermicelli

Taitei cuiburi

Mezze penne

Conchiglioni

Fidea

Pappardelle

Taitei lungi

Macaroni

Penne rigate

Lasagne

Cornetti Rigati

Tagliatelle

Ravioli

Basme

Spahettoni

Taitei lati

Melci spiralati

Farfalle

In ceea ce priveste numarul de E-uri continute de produsele ce au facut obiectul studiului, 97.9% nu prezintă aditivi alimentari, 1.05% din produsele analizate contin 2 E-uri și 1.05% din produsele analizate contin 3 E-uri.

Toate produsele ce fac prezentul studiu au mentionat gramajul/cantitatea pe eticheta, acesta variaza incepand cu 122 gr produs pana la 500 gr produs.

90.52 % din produsele analizate au mentionata pe eticheta valoarea energetica cuprinsa intre 115 – 378 kcal per 100 gr.

Carbohidratii sunt mentionati pe etichetele a 90.52 % din produsele analizate si au valoarea cuprinsa intre 21.8 gr per 100 gr si 76.3 g per 100 gr.

Continutul de sare este mentionat in cazul a 67.36 % din produsele analizate, cu valoarea cuprinsa intre 0.002 gr si 5 gr.

68.42 % din produsele analizate au mentionat pe eticheta continutul de alergeni.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate pe piata romaneasca, derulat de InfoCons în cadrul consorțiului I.C.R.T. – International Consumer Research & Testing pentru produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza. Studiul a fost realizat in perioada 15 – 23 Martie 2016, pe baza informatiilor ce se regasesc pe etichetele produselor tip paste fainoase, existente pe piata romaneasca. Pentru a vizualiza rezultatele complete ale studiului, accesati tabelul aici.

InfoCons (www.infocons.ro), unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!*

*Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal