Drepturile consumatorilor, comertul echitabil si debitul de informatii viabile in contextul pietei sunt conditii sine qua non pentru a asigura protectia consumatorilor.

Avem un scop: acela de a genera crestere economica inteligenta si durabila pentru Europa. Solutia se afla in mainile consumatorilor europeni: 500 de milioane de indivizi care formeaza una dintre cele mai importante piete mondiale; deciziile si comportamentul lor reprezinta un potential major pentru refacerea economica.

Pentru a valorifica acest potential trebuie sa generam increderea consumatorilor in piata europeana si trebuie sa le facilitam accesul la instrumentele necesare pentru a lua decizii bine informate.

Trebuie sa inlaturam perceptia potrivit careia consumatorii sunt cumparatori pasivi si sa-i imputernicim sa aiba o atitudine increzatoare si hotarata.

Construirea increderii in economia noastra (europeana) este singura cale prin care putem scoate Europa din criza.

Marian-Jean MARINESCU
Europarlamentar

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal