Nicolae Codrin Crăcuț , Director General , Federația Tehnologiilor Emergente – 21 de ani InfoCons Protecția Consumatorilor

În luna decembrie, un moment definitoriu pentru protecția consumatorilor a fost marcat prin semnarea Protocolului de Colaborare între InfoCons și Federaţia Tehnologiilor Emergente. Această colaborare introduce, de asemenea, Grupul de Lucru numărul 5 pentru Protecția Consumatorului (GL 5), consolidând angajamentul nostru comun de a face față provocărilor tehnologice cu o abordare
centrată pe consumator.

Acest protocol reflectă viziunea noastră comună asupra importanţei adaptării continue a măsurilor de protecţie a consumatorilor la ritmul rapid al inovațiilor tehnologice. Prin combinarea expertizei InfoCons îin domeniul protecției consumatorilor cu experienţa Federaţiei Tehnologii Emergente,ne propunem să oferim un răspuns adecvat si eficient la nevoile actuale ale consumatorilor.

Implementarea de Standarde Noi: Stabilirea unor standarde și norme actualizate pentru utilizarea tehnologilor, cu scopul de a maximiza siguranţa și accesibilitatea pentru consumatori.
Programe de Educație: Lansarea unor inițiative educative care sắ îi înarmeze pe consumatori cu cunoștinţele necesare pentru a naviga cu încredere în lumea digitală
Feedback și Adaptare: Monitorizarea continuă a impactului inovaţiilor asupra consumatorilor şi ajustarea rapidă a strategilor în funcție de feedback-ul primit.

Înfinţarea GL 5 subliniază dedicaţia noastră pentru un mediu tehnologic sigur si inclusiv. Activitătile grupului vor sprijini consumatorii în a deveni participanți activi și informați în societatea digitală, promovând o utilizare responsabilă și informată a tehnologiei.

Invităm toţi consumatorii să se alăture demersurilor noastre și să profite de resursele şi suportul oferite prin acest parteneriat strategic. împreună, putem naviga peisajul tehnologic cu mai multă încredere și siguranță .

 

Cu stimă
NICOLAE-CODRIN CRĂCUT
Director General al Federației Tehnologiilor Emergente

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal