Luxemburg / Lëtzebuerg / Luxembourg

Capitala: Luxemburg / Lëtzebuerg / Luxembourg

Luxemburg (în mod oficial Marele Ducat de Luxemburg) este o monarhie ce se întinde pe numai 2,586 km², aflată în zona corespondentă fusului orar UTC+1/+2. Situată în vestul Europei, Luxemburg are o populație ce depășește cu puțin 500.000 de locuitori. Există 3 limbi oficiale în Luxemburg: luxemburgheza, franceza și germana. Capitala se situează în orașul Luxemburg, iar moneda oficială este euro. Luxemburg a avut un rol esențial în crearea Uniunii Europene: datorită invaziilor repetate din țările vecine (Franța și Germania), locuitorii acestei țări au dorit o mediere între cei doi giganți, astfel formându-se Uniunea Europeană.

SOS Infocons este prima aplicatie care poate fi utilizata in Romania si oriunde in lume, pentru a intra in contact imediat cu autoritatile din tara unde se efectueaza calatoria sau cu prietenii in eventualitatea producerii unor evenimente grave.

Descarca aplicatia pe dispozitivul tau Android , iOS sau Huawei GRATUIT

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare pentru telefoanele cu Android, iOS cât și pentru cele cu Huawei.

Poți cumpăra produsele dorite din magazinele clasice sau magazinele online, dar trebuie să fii atent la ofertele prezentate și, mai ales, trebuie să-ți cunoști drepturile! Examinează cu atenție ofertele comerciantilor, analizează `chilipirurile` oferite pe site-uri.

Acceseaza Informații Utile pentru Călătorii în și din Uniunea Europeană, precum și informații despre fiecare țară în parte, precum Condiții de intrare și regim de ședere, Condiții pentru eliberarea permiselor de muncă, Sigurantă și criminalitate, Amenințări teroriste, etc.

E-mail: Luxemburg@infocons.ro

Sesizari:

Luxemburg@protectia-consumatorilor.ro

luxemburg@protectiaconsumatorului.ro

luxemburg@consumers-protection.ro

luxemburg@consumer-protections.org

Whatsapp: +40 732 008 969

Telefon: +40 21 9615

www.infocons.ro

www.protectia-consumatorilor.ro

www.protectiaconsumatorului.ro

www.consumersprotection.org

www.consumers-protection.org

www.consumers-protection.ro

Protecția consumatorului – Luxemburg

Institut luxembourgeois de la normalisation, de l’accréditation, de la sécurité et qualité des produits et services / Luxembourg Institute for Standardization, Accreditation, Safety and Quality of Products and Services / Institutul Luxemburghez de Standardizare, Acreditare, Siguranță și Calitate a Produselor și Serviciilor

Institutul funcționează sub egida Ministerului Economiei și are foarte multe obiective legate de standardizare, acreditare și securitate și siguranță a produselor și serviciilor.

Adresa: 1, Avenue Du Swing, L-4367 Belvaux

Website: https://portail-qualite.public.lu/fr.html

Nr. telefon: (+352) 247-74300

Fax: (+352) 24774340

Union Luxemburgeoise des Consommateurs (ULC) / Uniunea Luxemburgheză a Consumatorilor / Luxemburg Union of Consumers

ULC este o organizație independentă, non-profit, ce are ca obiectiv protejarea, apărarea, informarea și educarea consumatorilor din Luxemburg.

Adresa: 55,Rue Des Bruyeres, L-1274 Howald, Luxembourg

Website: https://www.ulc.lu/fr/

Nr. telefon: (+352) 496022-1

Fax: (+352) 494957

ASSOCIATION DES COMPAGNIES D’ASSURANCES ET DE RÉASSURANCES (ACA) / Asociația Companiilor de Asigurări și de Reasigurări / The Association of Insurance Companies

ACA are multiple obiective, printre care: promovarea și apărarea sectorului de asigurări, comunicarea și informarea față de membrii asociației și susținerea formațiunilor din sectorul de asigurări.

Adresa: 12, Rue Erasme, L-1468 Luxembourg

Website: https://www.aca.lu/fr

Nr. telefon: (+352) 442144-1

European Consumer Centre – Luxemburg / Centrul European al Consumatorilor din Luxemburg / Centre Européen des Consommateurs Luxembourg

ECC – Luxemburg face parte dintr-o rețea de 30 de centre europene. Acesta are rolul de a-și informa, sfătui și consulta consumatorii în problemele pe care aceștia le întâmpină.

Adresa: 2A, Rue Kalchesbrück , L-1852 Luxembourg

Website: https://cecluxembourg.lu/?lang=en

Nr. telefon: +352 26 84 64-1

Fax: +352 26 84 57 61

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal