Elveţia / Switzerland / Suisse / Schweiz

Capitala: Berna / Berne / Bern

Elveția este o republică federală situată în Europa Centrală, și populată de aproximativ 8 milioane de locuitori. În Elveția există 4 limbi oficiale, franceza, germana, italiana și retoromana. Țara se întinde pe o suprafață de 41.285 km², având fusul orar UTC+1 și capitala la Berna. Moneda oficială a țării este francul elvețian. Elveția are cea mai mare bogăție pe cap de persoană adultă din toate țările lumii, Zurich fiind considerat al doilea cel mai bun oraș în clasamentul calității vieții. Elveția este împărțită în 3 mari regiuni lingvistice și culturale: germană, italiană și franceză.

SOS Infocons este prima aplicatie care poate fi utilizata in Romania si oriunde in lume, pentru a intra in contact imediat cu autoritatile din tara unde se efectueaza calatoria sau cu prietenii in eventualitatea producerii unor evenimente grave.

Descarca aplicatia pe dispozitivul tau Android , iOS sau Huawei GRATUIT

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare pentru telefoanele cu Android, iOS cât și pentru cele cu Huawei.

Poți cumpăra produsele dorite din magazinele clasice sau magazinele online, dar trebuie să fii atent la ofertele prezentate și, mai ales, trebuie să-ți cunoști drepturile! Examinează cu atenție ofertele comerciantilor, analizează `chilipirurile` oferite pe site-uri.

Accesează Informații Utile pentru Călătorii în și din Uniunea Europeană, precum și informații despre fiecare țară în parte, precum Condiții de intrare și regim de ședere, Condiții pentru eliberarea permiselor de muncă, Sigurantă și criminalitate, Amenințări teroriste, etc.

E-mail: Elvetia@infocons.ro

Sesizari:

Elvetia@protectia-consumatorilor.ro

elvetia@protectiaconsumatorului.ro

elvetia@consumers-protection.ro

elvetia@consumer-protections.org

Whatsapp: +40 732 008 969

Telefon: +40 21 9615

www.infocons.ro

www.protectia-consumatorilor.ro

www.protectiaconsumatorului.ro

www.consumersprotection.org

www.consumers-protection.org

www.consumers-protection.ro

Protecția consumatorului – Elveția

Konsumentenschutz / The Consumer Protection Foundation / Fundația pentru Protecția Consumatorilor

Fundația pentru Protecția Consumatorilor a fost înființată în 1964, și are ca scop informarea consumatorilor și sfătuirea acestora în probleme de protecția consumatorilor.

Adresa: MONBIJOUSTRASSE 61, 3001 BERN

Website: https://www.konsumentenschutz.ch

Nr. telefon: 00410313702424

Fax: 00410313720027

Bureau fédéral de la consommation / Biroul Federal al Consumatorilor / Federal Consumer Affairs Bureau

Biroul Federal al Consumatorilor este centrul de competență al Confederației Elvețiene în materie de probleme ale consumatorilor în cadrul politicii economice generale.

Adresa: Bundeshaus Ost 3003 Berne

Website: https://www.konsum.admin.ch/bfk/fr/home.html

Nr. telefon: 0041584622000

FEDERATION ROMANDE DES CONSOMMATEURS / Federația Romandă de Consumatori (FRC)

FRC este o asociație care a avut bazele puse în 1959, mai întâi ca o asociație destinată exclusiv femeilor, pentru ca în 1996 să fie accesibilă tuturor consumatorilor.

Adresa: Rue de Geneve 17, case postale 6151, 1002 Lausanne

Website: https://www.frc.ch/

Nr. telefon: 0041848575105

The Consumer Forum / Das Konsumentenforum / Forumul Consumatorilor

Forumul Consumatorilor este cea mai veche organizație națională pentru consumatorii din Elveția. Scopul organizației este acela de a oferi consumatorilor informații și ajutor în problemele pe care le întâmpină.

Adresa: Belpstrasse 11, CH-3007 Bern

Website: https://www.konsum.ch/

Nr. telefon: 0041313805030

Fax: 0041313805031

Associazione consumatrici e consumatori della Svizzera Italiana / Asociația Consumatorilor din Elveția Italiană / Consumers Association of Italian-speaking Switzerland

Este o asociație independentă, non-profit, fondată cu scopul de a apăra interesele consumatorilor și de a-i menține pe aceștia informați.

Adresa: Strada di Pregassona 33, 6963 Pregassona

Website: https://www.asci.ch/

Nr. telefon: 0041919229755

Fax: 0041919220471

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal