Ne întoarcem puțin in timp și aflăm că alimentele congelate au o istorie îndelungată. Au fost populare încă din 3.000 î.Hr., când oamenii au găsit modalități de a depozita mâncarea în condiții de frig, pentru a păstra culturile și a se întreține pe timpul iernii. Vechii chinezi și romanii foloseau beciurile de gheață pentru conservarea alimentelor.
Mai aproape, mai simplu, la fel de sănătos
Din fericire pentru noi, astăzi dispunem de acces permanent și sigur la legume și fructe, așa că nu trebuie să le depozitam în zăpadă în lunile reci și le putem consuma pe tot parcursul anului. O problema destul de des apărută atunci când vorbim despre mâncare este lipsa timpului si a inspirației, iar varietatea de gustări de care dispunem nu înseamnă neaparat bun. Cel mai important e să căutam soluțiile potrivite pentru un stil de viață sănătos și o nutriție corectă. Există puține locuri de unde poți comanda mâncare care ține cont de valoarea nutrițională, astfel că exista posibilitatea de a ne face mai mult rău prin compoziție și nu prin calitate.
Vești bune, produsele congelate sunt la fel de sănătoase
Așa cum părinții ne-au învățat încă din copilarie, pentru un stil de viață sănătos trebuie să consumăm fructe și legume pentru a ne atinge necesarul zilnic de fibre și vitamine. În acest caz apare întrebarea dacă alimentele congelate sunt opțiunea ușoară și sănătoasă de a prepara mâncarea față de alimentele proaspete. Știați că că până la 40 la sută dintr-o legumă crudă se pierde prin decojire chiar înainte ca aceasta să fie gata pentru gătit? Asta reprezintă 40 la sută din produsele pe care noi le plătim.
În același timp, legumele congelate își păstrează atât volumul cât și valoarea nutritivă ridicată și contribuie la reducerea risipei de alimente, adică folosim doar cât avem avem nevoie. Alimentele congelate nu necesită aditivi și sunt la fel de proaspete ca în ziua în care au fost recoltate și sunt recunoscute drept alegerea sigură pentru o familie conștientă de sănătate.
Alegeri convenabile, rapide și sănătoase
Când pregătim mesele, există câteva lucruri la care ne gândim: disponibilitate, confort, calitate și economie. Mai exact, ne dorim mâncare gustoasă, sănătoasă, pregatită rapid și cu un raport calitate-preț optim. Știm cât de greu poate fi să găsești opțiuni nutritive care să se potrivească programului tău ocupat. Încorporarea fructelor și legumelor congelate într-o masă existentă este o modalitate ușoară și rapidă de a adauga nutrienți.
Congelarea ne permite să alegem dintr-o selecție largă de ingrediente de altfel sezoniere pe tot parcursul anului și asigură că și cele mai exotice feluri de mâncare sunt disponibile la cerere. De asemenea, previne pierderea vitaminelor și nutrienților sensibili, așadar ne atingem și necesarul de nutrienți, fibre și vitamine. Nu sunt doar hrănitoare, aromate și sigure de consumat, ci sunt de înaltă calitate, rămânând în același timp la un bun raport calitate-preț.
Fructele și legumele congelate sunt mai fiabile din punct de vedere nutrițional decât cele proaspete. Sunt culese atunci când sunt bine coapte si congelate imediat. Practic apasăm butonul de pauză și blocăm întregul proces de îmbătrânire, nutrienții și aroma pe termen nelimitat. Majoritatea legumelor proaspete pe care le găsim în vitrinele comercianților sau în supermarket fie sunt depozitate de săptămâni întregi, fie sunt tratate cu anumite substanțe chimice ca să reziste și coapte artificial pentru o prezentare impecabilă.
Cool food pentru cool people și cool days
Putem spune că alimentele congelate se potrivesc modului în care oamenii trăiesc și mănâncă astăzi. Sunt ușor de transportat la birou, se încălzesc rapid după o zi aglomerată și constituie o masă delicioasă pentru musafiri, oferindu-ne o valoare incomparabilă: economie de bani, timp și energie, nutriție și calitate. Așa că nu constituie doar o masă rapidă și nutritivă, sunt ideale pentru sănatate, buget și pentru mediul înconjurător.
Sursa : CoolFood