Informații realizate pe baza studiului realizat de InfoCons cu privire la ingredientele și valorile nutriționale privind ciorba de pui a la grec ce se comercializează în restaurante .
Conform datelor existente în meniurile fizice din restaurantele ce au făcut obiectul studiului sau pe site-urile acestora de unde consumatorii pot comanda online produsele .
Eșantionul a fost realizat pe un număr de 34 de preparate cu un gramaj pe porție cuprins între 100 și 571 grame .
- Cantitate de zahăr raportată la 100 de grame de ciorbă de pui a la grec variază între 0.33 grame – 3.19 grame
Atenție !
- La o porție de 571 grame , cantitatea de zahăr poate ajunge până la 15.21 grame de zahăr .
- Organizația Mondială a Sănătății recomandă un consum maxim 25 grame de zahăr pe zi pentru un adult .
Pentru a idenitifica și a explicita descrierea aditivilor poate fi utilizată secțiunea de dicționar din cadrul Aplicației InfoCons .
Studiul integral poate fi vizualizat AICI .
InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , având Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro