Aparatele electrice de ras – utilitate versus brand

InfoCons A.N.P.C.P.P.S. Romania – o9atitudine ! – InfoCons face public studiul privind aparatele electrice de ras pentru barbati. In cadrul studiului au fost testate un numar de 22 modele, de la 5 producatori, Braun, Carrera, Panasonic, Philips si Remington.

Modelele testate se gasesc la vanzare pe tot teritoriul Uniunii Europene, iar A.N.P.C.P.P.S. Romania – o9atitudine ! – InfoCons isi propune, ca in baza dreptului fundamental de a alege in cunostinta de cauza, sa informeze corect consumatorii romani atat din Romania cat si din diaspora pentru a ajuta in alegerea corecta a celor mai bune produse.

Top 3 produse cu cel mai mare calificativ din punct de vedere al calitatii barbieririi:

MODEL NOTA
Braun Series 7 790cc-7 7,8
Remington Titanium-X F7800 7,6
Panasonic ES-LF50-K 7,6

Top 3 produse cu cel mai mic calificativ din punct de vedere al calitatii barbieririi:

MODEL

NOTA

Braun cruZer6 face

5.3

Panasonic ES-SL41-R

6.6

Carrera PEPCARE

6.9

Calificativele au fost acordat pe o scara de la 1 la 10, in care 1 este cel mai mic calificativ posibil, iar 10 este cel mai mare calificativ.

Notele au fost acordate de un grup de testare, in conditii controlate intr-un laborator independent, utilizand aparate de pe care au fost inlaturate etichetele sau alte insemne care pot indica brandul, fara a se afecta functionalitea acestuia.

Testele au fost filmate si fotografiate, iar dupa utilizarea fiecarui aparat persoanele din grupul de testare au fost intervievate de un cercetator, care a completat un formular standard pe baza raspunsurilor primite.

Studiul face parte dintr-un proiect de informare asupra produselor comercializate atat pe piata romaneasca cat si pe cea europeana, derulat de InfoCons – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons in cadrul consortiului I.C.R.T. – International Consumer Research & Testing pentru produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza. Informatiile complete privind aparatele electrice de ras pot fi consultate pe platforma www.teste-comparative.ro, singura platforma online de acest fel din Romania pe care consumatorii pot gasi mii de produse de larg consum testate in laboratoare independente.

International Consumer Research & Testing (ICRT) este unica organizatie internationala independenta specializata in cercetare si testare in domeniul protectiei consumatorului.

ICRT este un consortiu global, avand ca membrii peste 35 de organizatii de protectia consumatorilor, dedicate cercetarii si testarii de produse si servicii, in interesul consumatorilor din intreaga lume.

InfoCons – A.N.P.C.P.P.S. Romania – o9atitudine ! – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal