InfoCons a realizat un studiu cu privire la cantitatea de sare a preparatelor din categoria ” Salate Aperitiv ” ce se comercializează în restaurante .
Conform datelor existente în meniurile fizice din restaurantele ce au făcut obiectul studiului sau pe site-urile acestora de unde consumatorii pot comanda online produsele situația este următoarea :
Salete Aperitiv analizate :
- Salată Grecească
- Salată cu ton
- Salată Caesar
Gramajul pe porție variază între 100 și 580 de grame .
- Cantitatea de sare variază între 0.07g și 3.52g raportată la 100 g de produs :
Atenție ! În cazul în care se consumă o porție de salată aperitiv având un gramaj de 580 de grame cantitate de sare va ajunge la 20.42 grame de sare , iar Organizația Mondială a Sănătății estimează că aproximativ 2.5 milioane de decese ar putea fi prevenite dacă nivelul de consum global al sării ar scădea până la cantitatea recomandată de 5 grame/zi.
Alege bine ! Alege Responsabil pentru tine și familia ta !
Studiul a fost efectuat în Parteneriat cu Declaratie-Nutritionala.ro .
InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro