Suntem în perioada Postului Paștelui , perioadă cu o deosebită importanță și însemnătate pentru creștini. Pe parcursul acestei perioade , consumatorii vor căuta alternative pentru a înlocui produsele consumate în mod uzual cu unele de post .
InfoCons a realizat un studiu cu privire la ingredientele și valorile nutriționale privind ciorba de legume ce se comercializează în restaurante .
Studiul a fost efectuat pe un număr de 47 preparate cu un gramaj care variază între 100 şi 400 de grame.
– Cantitate de sare raportată la 100 de grame de ciorbă de legume variază între 0.04 grame – 7.76 grame
Atenție ! La o porție de 400 grame , cantitatea de sare poate ajunge până la 31.04 grame .
Studiul integral se poate accesa AICI .
Alege bine ciorba pe care o consumi !
InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , având Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129 , sector 4 , tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro