Informații realizate pe baza studiului realizat de InfoCons cu privire la ingredientele și valorile nutriționale pentru ciorbă de văcuță ce se comercializează în restaurante .
Conform datelor existente în meniurile fizice din restaurantele ce au făcut obiectul studiului sau pe site-urile acestora de unde consumatorii pot comanda online produsele situația este următoarea :
Studiul a fost realizat pe un număr de 34 de preparate cu un gramaj pe porţie care variază între 100 şi 500 de grame .
– Cantitate de sare raportată la 100 de grame de ciorbă de văcuță variază între 0.02 grame – 3.38 grame
Atenție !
- La o porție de 500 grame , cantitatea de sare poate ajunge până la 16.90 grame
- Organizația Mondială a Sănătății recomandă un consum maxim de 5 grame de sare pentru un adult .
Pentru a idenitifica și a explicita descrierea aditivilor alimentari poate fi utilizată secțiunea de dicționar de terminologie din cadrul Aplicației InfoCons .
Aplicația Gratuită InfoCons , dezvoltată transparent și independent , unică la nivel internațional , ajută restaurantele printr-o simplă scanare a etichetelor produselor agroalimentare componente ale rețetelor , având o bază de date cu peste 3.5 milioane de produse .
Totodată, Aplicația InfoCons afișează alertele pentru produsele alimentare, pentru facilitarea monitorizării acestora în vederea asigurării că produsele folosite nu afectează sănătatea consumatorilor .
Studiul integral se poate vedea AICI .
InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro