Programul National pentru Protectia Consumatorilor de Arta si Cultura
InfoCons Art Gallery sub egida Programului National pentru Protectia Consumatorilor de Arta si Cultura, a organizat in data de 27 August 2020 vernisajul expozitiei “o9atitudine!` al artistei Bianca Andreea Mierlea.
Vernisajul expozitiei “o9atitudine!` a fost organizat cu ocazia desfasurarii Festivalului Internațional “Vară Magică` ce a avut loc la Ateneul Roman.
Festivalului “VARA MAGICĂ`, contribuie la promovarea culturii şi a tinerilor, publicul țintă fiind tinerii până in 35 de ani, acțiune ce face posibilă conectarea durabilă și organică a orașului la practicile culturale europene, o mai mare prezență a artiștilor din străinătate în București și un schimb mai bun de metode artistice, practici culturale și idei profesionale cu țările europene. Festivalul “Vara Magica` este organizat deAsociatia Culturala Lanto Magia Muzicii.
Bianca Andreea Mierlea este un artist roman nascuta in orasul Brasov in anul 1999. A absolvit Universitatea de Arte Plastice din Londra “Chelsea College of Art` fiind in prezent masterand la aceeasi Universitate.
Talentul pentru pictura si l-a descoperit de la varsta de 6 ani, urmand aceasta cale prin absolvirea Liceului Vocationla de Arte Plastice “Hans Mattis – Teutsch` din Brasov.
Prin intermediul Programului National pentru Protectia Consumatorilor de Arta si Cultura, InfoCons isi propune recunoasterea artistilor romani cat si a autenticitatii operelor acestora, acest program avand si conotatie de combatere a contrafacerii operelor de arta.
In cadrul Programului vor fi sprijiniti artistii romani in vederea accesarii pe diferite piete terte atat cele de la nivelul Uniunii Europene cat si din afara acesteia , din perspectiva protectiei consumatorilor. Lucrarile artistilor plastici trebuie promovate atat la nivel national cat si international pentru recunoasterea muncii lor.
“Cultura! Arta! Literatura! Muzica! Pictura! Sculptura! Sunt cuvinte pe care majoritatea dintre noi le cunoaștem, le utilizăm într-o formă sau alta, în activitățile pe care le desfășurăm în fiecare zi. Dar oare le și înțelegem adevărata valoare? În contextul în care de 13 ani suntem cetățeni ai Uniunii Europene, știm să valorificăm drepturile pe care le avem și înțelegem necesitatea de a ne dezvolta personal și profesional în sensul culturii?
Potrivit definiției date de UNESCO, cultura înseamnă o serie de caracteristici distincte specifice unei societăți sau unui grup social în termen spiritual, material, intelectual sau emoțional. Din acest motiv, cultura trebuie înțeleasă, promovată și respectată, ceea ce înseamnă cunoaștere (prin educație și instrucție, în familie, în școală, etc.), participare pasivă (consumator de artă) sau activă la actul de creație (valorificarea înzestrării native), dar și respectarea dreptului de proprietate intelectuală (reglementat prin legi).
De-a lungul istoriei omenirii, tot ceea ce rezistă și se păstrează în memoria colectivă este reprezentat de artă și cultură, indiferent de forma de materializare a acestora.`
Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons