Implică-te și tu ! Direcționează cei 3,5% din impozitul pe venit din anul 2022 pentru InfoCons ! Fii un SuperConsumator !

Implică-te și tu ! Direcționează cei 3,5% din impozitul pe venit din anul 2022 pentru InfoCons ! Fii un SuperConsumator ! InfoCons Protectia Consumatorilor

În fiecare an, TU ai puterea de a decide ce se întâmplă cu 3,5% din impozitul pe venit!

Nu ezita, direcționează și implică-te în proiectele InfoCons cu un puternic impact asupra educației , sănătății și mediului din România !

În cazul în care ignori posibilitatea direcționării celor 3,5% din impozitul pe venit , banii aferenți acestui procent vor fi automat gestionați de stat. De ce să lași pe altcineva să decidă ce se întâmplă cu banii tăi ?! Ia atitudine !

Citeste si : Reducerea amprentei de carbon – sfaturi și sugestii

Ce înseamnă direcționarea a 3,5% din impozitul pe venit ?

Contribuabilii au posibilitatea de a opta asupra destinației unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venit .

Astfel, persoanele care își doresc să susțină proiectele InfoCons și, odată cu acestea, să susțină educația , sprijinul pentru acces la școală , sănătatea , îmbunătățirea și protejarea mediului , sprijinul pentru persoanele vârstnice și persoanele cu dizabilități o pot face simplu și ușor !

Cine poate directiona 3,5%?

Direcționarea celor 3,5% din impozitul pe venit se poate face prin intermediul formularului 230, formular care poate fi completat de :

– persoanele care au venituri din salarii și asimilate salariilor ;

– persoanele care au venituri din pensii ;

– persoanele care au venituri din activități independente impuse pe bază de normă de venit ;

– persoanele ce desfășoară activități agricole impuse pe bază de normă de venit ;

– persoanele care au venituri din activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reține la sursă ;

Citeste si : Ai grijă ce semnezi! Dicționarul cu termeni din asigurări disponibil în Aplicația InfoCons!

– persoanele care au venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real ;

– persoanele care au venituri din cedarea folosinței bunurilor pentru care venitul net se determină pe baza normelor de venit și venituri din cedarea folosinței bunurilor pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli .

Ajută-ne să te ajutăm! Direcționează 3,5% din impozitul pe venit până pe 25 mai și sprijină proiectele noastre din următoarele domenii și nu numai :

– Educație

– Sănătate

– Sprijin pentru copii;

– Mediu

– Sprijin pentru vârstnici și persoane cu dizabilități

– Materiale de construcții și imobiliare;

– Energie;

– Servicii publice;

– Studii și Teste comparative pe diferite produse și servicii pentru ca tu să alegi în cunoștință de cauză!

– Aplicația InfoCons pentru a avea acces la :

Citeste si : Alertă InfoCons : Pastile de supt cu până la 6 E-uri !

– Scanarea codurilor QR de pe etichetele energetice ale produselor electrocasnice și ale dispozitivelor electronice ;

– Scanarea codurilor de bare ale produselor agroalimentare pentru a afla ingredientele , numărul și tipul aditivilor alimentari , alergeni , cantitatea de zahăr , sare , calorii ;

– Toate numerele utile și de urgență la nivel local, național și internațional ;

– Timpii de așteptare la punctele de trecere rutieră a frontierei din România ;

– Alertele pentru produsele alimentare și nealimentare ;

De asemenea , InfoCons realizează numeroase programe , dintre care amintim :

– Programul National pentru Protectia Consumatorilor Marca Increderii – pentru cresterea gradului de incredere si informare in agentii economici ce repsecta normele europene si nationale de protectia a consumatorilor.

– Programul National Jurnal Eveniment Imobil – Parte integranta a cartii tehnice a constructiei – pentru cresterea gradului de incredere si informare a consumatorilor pentru achizitiile imobiliare

– Programul National Anticontrafacere – Marcajul de securitate – Holograma ProQ

– Programul National de Accesibilizare a Spatiilor Publice pentru persoane cu dizabilitati;

– Program de Consiliere si Consultanta a Agentilor Economici pentru cresterea gradului de incredere si informare al consumatorilor, respectand legislatia europeana si nationala in domeniu

Cum te poți implica în 3 pași simpli?

Pasul 1:

Descarcă Formularul 230 privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat

Pasul 2:

Completeaza rubrica

DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI și semnătura.

Restul rubricilor se completează doar dacă este cazul (nu sunt obligatorii).

Pasul 3 (Alege una dintre cele 4 variante) :

Trimiteți formularul scanat la adresa: office@infocons.ro si noi vom depune formularele la organul fiscal competent ;

Depuneţi formularul (personal) în dublu exemplar direct la registratura organului fiscal competent;.( la Administraţia Finanţelor Publice a localităţii de domiciliu Potrivit legii este acceptată şi adresa unde locuieşte efectiv deponentul, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu , pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România )

Trimiteţi formularul prin poştă, cu scrisoare recomandată, la organul fiscal competent ;( la Administraţia Finanţelor Publice a localităţii de domiciliu Potrivit legii este acceptată şi adresa unde locuieşte efectiv deponentul, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România)

Citește și : Restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate

Trimiteti formularul completat in original prin posta/curierat la adresa Secretariatului General InfoCons din Bulevardul Marașești, nr 127-129, sector 4, București .

Citeste si : Conducătorii auto pot prezenta asigurarea RCA în format electronic

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal