Impactul alimentelor ultraprocesate asupra sănătății . Acad.Prof. Dr. Irinel Popescu ne răspunde

Cum ne impactează sănătatea pe termen lung consumul de alimente ultraprocesate care conțin cantități mari de sare, zaharuri adăugate și grăsimi saturate ?

Acad. Prof. Dr. Irinel Popescu – „Sarea, în cantități mari, are efecte în primul rând asupra tensiunii arteriale.Faptul că vârstnicii, într-un procent mare suferă de hipertensiune arterială, una dintre cauze este consumul excesiv de sare.

În ceea ce privește zaharurile, evident, diabetul de tip 2 este tot o afecțiune a vârstnicului. Cu timpul, capacitatea pancreasului de a secreta insulină dar și capacitatea insulinei de a controla glicemia, scad. Și aici, riscul de a consuma zahăr în exces accentuează acest diabet de tip 2, cu toate efectele lui negative.

Dacă vorbim despre grăsimile saturate, procesul de ateromatoză, e din ce în ce mai accentuat odată cu vârsta..„

Citiți AICI întregul interviu acordat de către Acad. Prof. Dr. Irinel Popescu pentru InfoCons Protecția Consumatorilor

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal