În 2023, Uniunea Europeană a înregistrat o scădere de 7% a emisiilor de gaze cu efect de seră comparativ cu anul precedent, atingând un total de 3,4 miliarde de tone de echivalenți CO2 provenite din activități economice și gospodării. Privind retrospectiv, emisiile au scăzut cu 18% față de 2013, demonstrând o îmbunătățire constantă a sustenabilității mediului în diverse sectoare.
Citește și : Ce trebuie să conțină un kit de urgență ? Rămâi în siguranță cu InfoCons – Protecția Consumatorului !
Sectoarele care conduc eforturile de reducere
Aproape toate sectoarele economice au contribuit la reducerea emisiilor în ultimul deceniu. Sectorul de electricitate, gaze, abur și climatizare a fost liderul acestui progres, obținând cea mai mare scădere de 43%, echivalentă cu 448 milioane de tone de CO2. Alte industrii care au redus semnificativ emisiile includ:
- Industria extractivă – o scădere de 25% (18 milioane de tone de CO2)
- Sectorul serviciilor – o reducere de 20% (54 milioane de tone de CO2)
- Industria manufacturieră – o scădere de 17% (142 milioane de tone de CO2)
Citește și : Sf Elena data evenimentului unic din Romania – InfoCons Protectia Consumatorilor te informaza
Pentru a afla mai multe despre acest subiect, click AICI .
InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro