Condiţii de intrare şi regim de şedere
Atenţie! România nu are nicio formă de reprezentare diplomatică sau consulară de carieră în Eritreea.
În calitate de cetăţean al Uniunii Europene, puteţi solicita, în caz de necesitate, eliberarea unui titlu de călătorie în vederea întoarcerii în ţară, din partea misiunilor diplomatice ale ţărilor UE cu sediul în Djibouti.
Site-ul Comisiei Europene conţine informaţii utile privind protecţia consulară de care beneficiază cetăţenii UE, inclusiv lista cu misiunile diplomatice ale ţărilor UE cu reprezentare în acest stat.
Înainte de a vă decide să călătoriți în Eritreea, vă avertizăm că autoritățile de acolo nu informează întotdeauna despre cazurile în care străinii au nevoie de asistență consulară.
Ameninţări teroriste
În Statul Eritreea există numeroase câmpuri minate nemarcate, în special în apropiere de granița cu Etiopia. Minele terestre neexplodate, precum și armamentul și muniția aflate în proprietatea unor grupări criminale, prezintă riscuri acute.
Nu vă abateți de la rutele principale, în special în zonele rurale.
Apelează rapid numerele de urgență din Eritreea!
Siguranță și criminalitate
Ministerul Afacerilor Externe vă recomandă să evitați orice călătorie neesențială în Eritreea, în special în zonele de frontieră cu Sudanul, Djibouti și Etiopia, în care riscurile sunt extrem de mari.
Granița cu Etiopia este complet închisă atât pentru călătorii internaționali cât și pentru cei locali. Zona delimitată de distanța de 50 km de la frontierele cu Etiopia și Sudan, cu excepția drumului principal dintre Adigrat și Axum, prezintă riscuri securitare serioase.
Armata etiopiană a atacat ținte peste frontiera cu Eritreea în 2012, ofensivă care a condus la uciderea unui număr mare de persoane. Există riscul ca cetățenii străini să fie implicaţi în acte violente în zona de frontieră Etiopia – Eritreea. Zona este marcată de prezență militară intensă.
Criminalitatea stradală este rară, dar prezentă, în orașe, inclusiv în capitala Asmara, prin urmare vă recomandăm să luați măsuri de precauție adecvate.
Nu transportați în același loc cardurile bancare, biletele de călătorie și banii, este preferabil să păstrați o rezervă de bani și obiectele de valoare într-un loc sigur.
Evitați folosirea unor sume mari de bani cash în public și nu folosiți ATM-urile după lăsarea întunericului, mai ales dacă sunteți singuri.
Jafurile se produc adesea în zonele de frontieră, precum și pe unele drumuri rurale.
Condiţii privind traficul auto
Conducătorii auto şi pietonii , trebuie să fie extrem de precauţi.
După lăsarea întunericului, călătoriile în zonele rurale sunt periculoase, din cauza lipsei de indicatoare rutiere, a barierelor și a iluminatului defectuos.
Multe regiuni ale țării sunt inaccesibile în timpul sezonului ploios.