Galbenul de chinolină este un aditiv alimentar din categoria coloranţilor sintetici non-azoici. Conferă culoarea verde-galben şi este admis a se folosi în orice tip de aliment (băuturi alcoolice şi nealcoolice, produse din carne, lapte, ouă, legume, fructe, cereale, dulciuri etc.), cu excepţia celor pentru sugari şi copii mici. Se poate folosi singur sau în combinaţie cu alţi coloranţi, în cantităţile sus-menţionate.

Cantitate max zilnica permisa/corp: 10 mg/kg corp

Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 10 mg/kg corp. Doza zilnică poate fi destul de uşor de depăşit prin cumularea cantităţii de aditiv înglobată în diverse produse.

Doza de încorporare în alimente: 50-500mg/kg

Descriere doza de încorporare în alimente: Cantităţile utilizate pot fi de la 50 mg/kg în unele produse dietetice, până la 500 mg/kg în unele sosuri şi condimente, surimi sau substituenţi de somon.

Efecte secundare: NU

Descriere efecte secundare: Nu se cunosc efecte secundare în concentraţiile utilizate, deşi E104 poate acţiona ca eliberator de histamină. Este un compus pe bază de iod, care poate provoca tulburări la nivelul glandei tiroide.

Contraindicatii: Nespecificat

Descriere contraindicatii: –

Utilizabil pentru copii: NU

Descriere utilizare copii: Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.

Citește și:

– Actualizarea situației privind pesta porcină

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu