Uniunea Europeană continuă să conducă lupta globală împotriva schimbărilor climatice

Comisia Europeană a adoptat o comunicare care reafirmă angajamentul UE pentru ambiția climatică accelerată. Pregătindu-se pentru Summit-ul Acțiunilor Climatice de către secretarul general al Organizației Națiunilor Unite la New York la 23 septembrie, Comisia reamintește că Uniunea Europeană a fost în fruntea acțiunilor climatice globale, negociază un cadru internațional incluziv pentru a răspunde acestei provocări, în timp ce a acționat intern cu unitate, viteză și hotărâre. UE a pus acțiuni concrete în spatele angajamentelor sale din Acordul de la Paris, în conformitate cu prioritatea Comisiei Juncker de a înființa o Uniune Energetică cu o politică de schimbare a climei cu perspectiva.

Citește și:

Comisarul Navracsics găzduiește al doilea Summit european pentru educație

Uniunea Europeană este prima economie majoră care a pus în aplicare un cadru legal obligatoriu pentru a-și îndeplini angajamentele în temeiul Acordului de la Paris și se tranziționează cu succes către o economie cu emisii scăzute, în vederea atingerii neutralității climatice până în 2050. Acțiunea climatică ambițioasă se bucură sprijin democratic puternic. Conform celui mai recent Eurobarometru special privind schimbările climatice publicat astăzi, 93% dintre europeni consideră că schimbările climatice sunt o problemă serioasă.

Mai mult, UE și statele sale membre, fidele angajamentului lor pentru acțiunea multilaterală înrădăcinată în știință, se pregătesc activ să comunice până la începutul anului 2020 o strategie pe termen lung, cu obiectivul de a atinge neutralitatea climatică până în 2050, așa cum a fost propusă de Comisie. Comisia și-a prezentat viziunea pentru o economie prosperă, modernă, competitivă și neutră din punct de vedere climatic în noiembrie 2018, iar o mare majoritate a statelor membre au aprobat această viziune în iunie 2019. Potrivit Eurobarometrului, 92% dintre europeni au susținut ca UE să fie neutră pentru climă de către 2050. În conformitate cu Acordul de la Paris, toate părțile trebuie să prezinte o strategie pe termen lung până în 2020.

Sursa: Comisia Europeana

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal