Păstraţi-vă calmul și liniștiţi persoanele din jur!
În cazul în care simțiți miros de gaze închideți robinetul de alimentare și aerisiți locuința. Nu utilizați instalația electrică și nu folosiți surse de foc. Anunțați imediat operatorul local de gaze naturale.
Dacă sunt avariate, clădirile trebuie părăsite calm, fără a lua lucruri inutile, iar drumul spre ieşire trebuie verificat cu grijă, pentru a evita expunerea la pericole. Nu uitați rucsacul de urgență!
Pentru a preveni rănirea provocată de căderea unor tencuieli, cărămizi, etc. la ieşirea din clădire, utilizați o cască de protecţie sau, în lipsa acesteia, un alt obiect protector (geantă, ghiozdan, cărţi groase, etc.).
Acordați primul ajutor persoanelor rănite. Atenție, răniţii grav nu trebuie mişcaţi decât dacă sunt în pericol imediat de a fi răniţi suplimentar din alte cauze, până la acordarea unui ajutor sanitar-medical calificat.
Telefonul nu trebuie utilizat decât pentru apeluri către serviciile de urgenţă, în cazuri justificate, pentru a nu bloca circuitele telefonice.
Ascultați informaţiile provenite din sursele oficiale: postul naţional de radio, televiziunea publică și autorităţile locale!
Nu folosiți mașina personală decât în situaţii extreme. Căile de circulaţie trebuie lăsate libere pentru autospecialele de intervenţie;
Dacă ați rămas blocați în incinte sau sub dărâmături, loviți la intervale regulate cu un obiect tare, în partea cea mai dură a zonei, pentru a transmite semnale echipajelor de salvare.
Cititi si despre SITUATIILE DE URGENTA