Cum să rămâi în siguranță în timpul unui val de căldură

Temperaturile ridicate și umiditatea ridicată – în special împreună – pot prezenta riscuri grave pentru sănătate. Iată cum să vă protejați

Căldura extremă poate fi un criminal. De fapt, în conformitate cu Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), peste 600 de persoane mor în fiecare an în S.U.A., din cauza căldurii extreme, adesea de la căldură, care apare atunci când temperatura corpului atinge 104 ° F sau mai mult.

Dar de multe ori oamenii nu-și dau seama cât de periculoasă poate fi căldura extremă.

Temperaturile medii au crescut în ultimii ani – iunie 2019 a fost cel mai fierbinte iunie înregistrat vreodată la nivel mondial – și se întâlnesc astăzi mai multe zone de căldură anormală.

Citește și:

Bilanţul activităţii Comandamentului Sezon Estival 2019 în perioada 08.07.2019 – 14.07.2019

Un raport major al programului american privind schimbările globale a guvernului federal a constatat că valurile de căldură sau șase zile consecutive de temperaturi extrem de ridicate au crescut în frecvență începând cu anii 1960. Și se așteaptă ca acestea să continue să fie mai frecvente și mai intense.

Căldura poate afecta pe oricine, dar adulții în vârstă, copiii mici și persoanele cu boli cronice sunt cel mai expuse unor probleme grave. Măsurile de precauție simple vă pot ajuta să vă mențineți în siguranță. Iată ceea ce spun experții sunt cei mai importanți pași de siguranță pe care trebuie să îi faceți în timpul căderii extreme.

Nu există nici o temperatură care să fie considerată drept prag pentru pericol. Acest lucru este în parte datorită faptului că umiditatea trebuie luată în considerare: cu cât aerul este mai umed, cu atât mai mult este nevoie ca transpirația să se evapore și este procesul de evaporare care ajută organismul să se răcească.

Citește și:

Intră în joc și află informații utile despre risipa alimentară!

Anumite grupuri de persoane sunt mai predispuse la probleme legate de căldură. Acestea includ adulții mai în vârstă și copiii mici, ale căror organisme nu sunt la fel de abilitate să-și regleze temperatura, și persoanele cu anumite afecțiuni cronice, inclusiv diabetul și bolile cardiovasculare. Cei care suferă de astm bronșic sau de BPOC ar putea prezenta mai multe probleme de respirație în căldura extremă, notează McLean și ar trebui să urmărească previziunile privind avertizările privind calitatea aerului împreună cu evenimentele extreme de căldură Anumite medicamente, inclusiv diureticele, pot crește și riscul bolilor legate de căldură.

Sursa: Consumer Repots

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal