Persoanele in varsta risipesc o cantitate mai scazuta de alimente datorita : structurii sociale, constientizarii valorii din punct de vedere financiar a alimentelor , experientelor avute in perioada de recesiune economica.
Tinerii cu varsta cuprinsa intre 18-24 de ani risipesc cea mai mare cantitate de alimente.
Fiecare român generează anual 76 kg de deșeuri alimentare
Persoanele de sex feminin risipesc mai mult, in special cele care locuiesc singure sau cele care se ocupa de cumparaturile familiei.
Familiile cu mai multi copii risipesc cantitati mai mari de alimente. Familiile cu venituri mai mari risipesc mai mult insa si cei cu venituri medii risipesc cantitati considerabile de alimente.
Risipa alimentară – 1/3 din suprafața agricolă fertilă a planetei
Venitul unei familii nu reprezinta un factor un comportamentul asupra risipei alimentare.
Sursa: eufic.org
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!