Luați în considerare uleiul de palmier: provine din țări tropicale cum ar fi Indonezia, Malaezia și părți din Africa. Aceste țări taie mii de hectare de păduri tropicale pentru a elimina drumul pentru plantațiile de palmieri.

Uleiul de palmier este exportat în țările cu venituri mari. Uniunea Europeană importă 7,2 milioane de tone de ulei de palmier în prezent pe an.

Atunci când pădurile sunt tăiate pentru a extinde plantațiile agricole, urangutanii și alte animale sunt lăsate fără habitatul natural și se confruntă cu dispariția.

Dacă nu se schimbă nimic, speciile precum urangutanii ar putea să dispară din sălbăticie în următorii 5-10 ani, iar tigrii sumatrani în mai puțin de 3 ani.

Industria uleiului de palmier a fost legată și de încălcările majore ale drepturilor omului, inclusiv de munca copiilor.

Respect mâncării!

Citește și:

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal