Aproximativ 88 de milioane de tone de produsele alimentare sunt risipite anual la nivelul Uniunii Europene, pe întreg lanțul de aprovizionare.
Care sunt valorile nutriționale ale produselor BIO?
Producerea și eliminarea acestei risipe alimentare, conduce, la rândul ei, la emisiile de 170 de milioane de tone de CO2 și consumă 261 milioane de tone de resurse, fiind de așteptat ca acestă cantitate să crească cu aproximativ 126 de milioane de tone pe an până în 2020, dacă nu se iau măsuri de reducere a risipei alimentare.
În fiecare an, fiecare persoană din Uniunea Europeana, irosește din cauza risipei alimentare :
– 18 m3 de apă;
– 334 m2 de teren arabil;
– 720 kcal pe zi
– 50 % dintre consumatorii români risipesc lunar aproape 25% din totalul produselor alimentare
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!