Conservele pot conține substanțe nedorite: lacul din interiorul cutiei ce are ca rol prevenirea răspândirii metalului în alimente, conține bisfenol, cât și vopseaua ce conține substanțe chimice.

Sticla reprezintă o variantă mai bună, deoarece paharul în sine nu transferă substanțele chimice în comparație cu conservele. Cu toate acestea, capacul recipientului poate conține benol A sau ftalați.

Cartonul și plasticul sunt cele mai bune alegeri, fiind lipsite de substanțe chimice problematice, construcția lor fiind realizată din material polietilen.

Conservele metalice pot da gust mâncărurilor de metal, acestea fiind confecționate din tablă, ce eliberează staniu. Contaminarea alimentelor cu staniu nu este dăunătoare sănătății, dar poate modifica aroma mâncării.

sursa: kemi.taenk.dk

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal