În urma emisiunii „Insula Iubirii”, difuzată în România, care a adunat audiențe record pe parcursul difuzării, InfoCons vine în ajutorul celor care doresc să călătorească în Thailanda, oferind informații esențiale despre drepturile consumatorilor și recomandări utile pentru o vacanță fără griji în această destinație.
În acest context , InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor pune la dispoziția consumatorilor informații utile despre Thailanda, disponibile în Aplicația Europeană InfoCons .
Află mai multe despre Thailanda ! InfoCons Protecția Consumatorului te informează !
InfoCons – Protecția Consumatorilor vă informează în Thailanda
- หมายเลขฉุกเฉิน / Număr de urgență Thailanda – 191
- รถพยาบาล / Ambulanță Thailanda – 1554 / 1669
- กองดับเพลิง / Pompieri Thailanda – 199
- การคุ้มครองผู้บริโภค / Protecția Consumatorilor Thailanda – 1166 / 21433039193
- ตำรวจท่องเที่ยว / Poliție Turism Thailanda – 1155 / 23080333
- ความช่วยเหลือนักท่องเที่ยว / Asistență pentru turiști – ext 9 Thailanda – 1337
- สาธารณูปโภค / Utilități Publice Thailanda – 1554
- ศูนย์ภัยพิบัติแห่งชาติ / Centrul Național pentru Dezastru Thailanda – 1860
Citește și : 4 sfaturi pentru călătorii sustenabile în Europa
Atenție la condițiile de călătorie pentru Thailanda
ATENȚIE ! Alertă de călătorie de nivel 4 din 9 în acest moment pentru Thailanda . Ministerul Afacerilor Externe sfătuiește cetățenii să evite călătoriile neesenţiale în anumite regiuni .
Având în vedere riscul constant al unor incidente care ar putea afecta considerabil siguranța personală, cetățenilor români care vizitează Regatul Thailandei li se recomandă să fie atenți la informările privind situația de securitate locală, să evite aglomerațiile, în special în Bangkok, și să aibă mereu la îndemână documentele de identitate pentru a le prezenta la solicitarea autorităților locale.
Românii care se află sau intenționează să călătorească în Thailanda sunt sfătuiți să evite zonele în care se desfășoară proteste și să fie deosebit de prudenți în locurile publice, inclusiv în cele turistice.
Se recomandă, de asemenea, evitarea călătoriilor în provinciile Pattani, Narathiwat, Yala și Songkhla din sudul extrem al țării, unde climatul de securitate este extrem de instabil, existând riscul ca turiștii să devină victime colaterale ale actelor de violență.
În Thailanda, posesia, distribuirea și fabricarea drogurilor sunt pedepsite extrem de sever, inclusiv cu pedeapsa capitală.
Citește și : Ce trebuie să facem dacă ne pierdem pașaportul chiar înainte de vacanță ?
Condiții de călătorie în Thailanda – InfoCons vă oferă informații utile
Înainte să călătoriți în Thailanda , următoarele informații referitoare la condițiile de călătorie ar trebui luate în calcul :
- Pașaport: Trebuie să fie valabil pentru cel puțin 6 luni de la data intrării în Thailanda și să nu fie deteriorat sau să prezinte anomalii.
- Documente de călătorie: Verificați ca pașaportul și alte acte să fie în stare bună și valabile. Este recomandat să aveți și un act de identitate suplimentar cu fotografie (de exemplu, permisul de conducere).
- Informații oficiale: Consultați condițiile de călătorie pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe;
- Asigurare de călătorie: Achiziționați o asigurare de călătorie cu acoperire cât mai largă, ideal inclusiv pentru repatriere;
- Călătorie cu avionul: Verificați condițiile pentru bagajul de cală și de mână, precum și regulile specifice ale companiei aeriene;
- Călătorie cu mașina: Asigurați-vă că aveți toate documentele necesare și verificați valabilitatea permisului de conducere românesc în Thailanda;
- Siguranță personală: În cazul călătoriei individuale, informați un membru al familiei sau un prieten despre planul de călătorie și traseul planificat;
ATENȚIE ! Începând cu 15 iulie 2024, cetățenii români, posesori de pașapoarte simple sau temporare, pot călători în Regatul Thailandei în scop turistic sau de afaceri, fără a fi nevoie să obțină o viză de intrare pentru o perioadă de până la 60 de zile.
Pașaportul electronic sau temporar trebuie să fie valabil cel puțin 6 luni de la data intrării pe teritoriul Regatului Thailandei.
Citește și : Ghid pentru Protejarea Datelor în Vacanțe
Aplicația Europeană InfoCons informează consumatorii în Thailanda
În cazul în care cetățenii români întâmpină probleme în contextul călătoriei în Thailanda , InfoCons pune la dispoziție Aplicația Europeană InfoCons , un instrument util și gratuit, putând fi folosită în 33 de limbi și care poate fi descărcat din magazinele : App Store , Google Play și App Gallery . Aplicația Europeană InfoCons pune la dispoziția utilizatorilor numeroase informații utile , printre care se numără posibilitatea de a apela numere de urgență din offline Thailanda , direct din aplicație .
InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro