Casa de Asigurări de Sănătate Bihor , Director General Dulău Dorel – 20 de ani InfoCons Protecția Consumatorilor

InfoCons Protectia Consumatorului Protectia Consumatorilor Dulau Dorel

Casa de Asigurări de Sănătate Bihor

Director General

Dulău Dorel

Asigurările sociale de sănătate reprezintă principalul sistem de finanțare a ocrotirii sănătății populației care asigură accesul la un pachet de servicii de bază, cuprinzând servicii medicale preventive și curative, servicii de îngrijire a sănătății, medicamente, materiale sanitare și dispozitive medicale.

Obiectivul principal al instituției noastre este de a asigura respectarea dreptului asiguraților bihoreni la servicii medicale de calitate.

S-a reușit în cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Bihor să se creeze o atmosferă de lucru echilibrată, în care primează profesionalismul și interesul pentru asigurat, pe respectarea drepturilor asiguraților bihoreni..

CAS Bihor îi îndeamnă pe medicii de familie să se obișnuiască și să încerce să presteze servicii de îngrijiri la domiciliul asiguraților exemplu: acte  medicale minore, precum injecții, pansare etc. Dezvoltarea acestor servicii medicale la nivelul medicinei primare este foarte importantă, în special pentru asigurații din mediul rural, este destul de greu să vină până la Spitalul Județean pentru acest tip de servicii, iar medicul de familie este unica lui sursă de prestare de servicii medicale, dezvoltarea acestor servicii medicale la nivelul medicinei primare este mai multe decât importantă.

Un prim pas pentru asigurații jud. Bihor care suferă de diabet – Casa Națională de Asigurări de Sănătate a aprobat includerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea în Programul Național de Diabet zaharat, în vederea montării unor dispozitive medicale – pompe de insulină – și senzori de monitorizare continuă a glicemiei pentru pacienții bihoreni.

Spitalul Județean din Oradea face la recomandarea medicului de specialitate sau cu atestat/competență în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, aflat într-o relație contractuală cu CAS Bihor, care monitorizează bolnavul și care va face un referat în acest sens, cu documentul emis de medic, bolnavul diabetic se va prezenta la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Oradea , unde va solicita montarea dispozitivului medical.

De asemenea, pe partea de diabet, s-a solicitat suplimentarea fondurilor alocate pentru pompele de insulină, care se montează și în Bihor, în acest fel, bihorenii nu mai sunt nevoiți să facă drumuri până la Centrul Universitar din Timișoara.

Casa de Asigurări de Sănătate Bihor stabilește o bună comunicare cu asigurații și furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale, pentru informarea în timp real asupra modificărilor sau noutăților apărute în domeniul de activitate specific instituției, prin publicarea frecventă și constantă atât pe site-ul C.A.S. Bihor cât și în presă a tuturor modificărilor legislative incidente pentru sistemului de asigurări sociale de sănătate.

Testimonialul poate fi vizualizat AICI 

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal