38% din consumul de energie din sistemul alimentar global este folosit pentru producerea alimentelor care vor fi risipite

E greu să ne gândim la o activitate umană care nu necesită energie. Sursele bazate pe combustibili fosili,care nu sunt regenerabile, au devenit o adevărată problemă: utilizarea lor a crescut în mod dramatic, cauzând numeroase probleme pentru mediul înconjurător, precum poluarea aerului și schimbările climatice.

Cererea în continuă creștere pentru energie este de asemenea resimțită în agricultură și în procesarea alimentelor – de fapt, în mai toate etapele producerii și distribuirii mâncării.

Consumăm de 70 de ori mai multă energie pentru producerea unui kilogram de vită decât pentru producerea aceleiași cantități de legume, cereale sau fructe.

Vă întrebați de ce?

Majoritatea energiei este direcționată către mașini și transport în diferite faze: pentru recoltarea culturilor și transportarea lor la fermele de animale, pentru transportarea animalelor la abatoare, pentru congelarea cărnii și transportarea ei către supermarketuri, pentru aducerea ei în casele noastre de la magazin, pentru congelarea ei încă o dată și, în sfârșit, pentru gătirea ei.

Respect mâncării!

Citește și:

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal