Alimentele înseamnă viața. Ne place mâncarea atât de mult încât uneori cumpărăm prea mult, comandăm mai mult decât am putea mânca și găti mai mult decât am avea nevoie. Din păcate, această mâncare adesea ajunge într-un coș de gunoi. Acest lucru duce la generarea de deșeuri alimentare ( risipă alimentară) care ar fi putut fi evitată sau eventual evitată.
Trei feluri în care puteți reduce consumul zilnic de sare
Vă puteți imagina că la nivelul Uniunii Europene aproximativ 88 de milioane de tone de alimente sunt irosite anual? Dacă începeți să vă gândiți la valoarea sa financiară- este într-adevăr o valoare mare. Ar putea fi comparat cu un buget annual al Uniunii Europene pentru diferite programe de sprijin pentru toate statele membre.
Câtă sare găsim în șunca de Praga? Dar proteine?
În același timp, la nivel global, aproape 1,3 miliarde de tone de alimente sunt irosite în fiecare an, ceea ce reprezintă de 15 ori mai mult decât cantitatea la nivelul Uniunii Europene. Aceasta înseamnă că o treime din alimentele produse pentru consumul uman din lume sunt pierdute sau risipite. Este mai bine să nu punem acest volum în valoare monetară, deoarece acest lucru este de neimaginat.
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!