Belgia / Belgium / Royaume de Belgique / Koninkrijk België / Königreich Belgien

Belgia Capitala : Bruxelles / Brussels / Brüssel

Belgia este o monarhie constituțională, cu o populație ce depășește cu puțin 11 milioane de locuitori. Situată în Europa de Vest, Belgia are capitala la Bruxelles și are nu mai puțin de 3 limbi oficiale: neerlandeza, franceza și germana. Belgia este membru fondator al Uniunii Europene, Sediul Parlamentului European aflându-se la Bruxelles, iar țara se întinde pe o suprafață de aproximativ 30.500 de km pătrați. De asemenea, pe teritoriul Belgiei se regăsesc și alte instituții importante, precum NATO. Fusul orar al Belgiei este UTC+1, iar moneda oficială a țării este euro.

SOS Infocons este prima aplicație care poate fi utilizată în România și oriunde în lume, pentru a intra în contact imediat cu autoritațile din țara unde se efectuează călătoria sau cu prietenii în eventualitatea producerii unor evenimente grave.

Descarcă aplicația pe dispozitivul tău Android, iOS sau Huawei GRATUIT

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare pentru telefoanele cu Android, iOS, cât și pentru cele cu Huawei.

Poți cumpăra produsele dorite din magazinele clasice sau magazinele online, dar trebuie să fii atent la ofertele prezentate și, mai ales, trebuie să-ți cunoști drepturile! Examinează cu atenție ofertele comerciantilor, analizează `chilipirurile` oferite pe site-uri.

Accesează Informații Utile pentru Călătorii în și din Uniunea Europeană, precum și informații despre fiecare țară în parte, precum Condiții de intrare și regim de ședere, Condiții pentru eliberarea permiselor de muncă, Sigurantă și criminalitate, Amenințări teroriste, etc.

E-mail: Belgia@infocons.ro

Sesizari:

Belgia@protectia-consumatorilor.ro

belgia@protectiaconsumatorului.ro

belgia@consumers-protection.ro

belgia@consumer-protections.org

Whatsapp: +40 732 008 969

Telefon: +40 21 9615

www.infocons.ro

www.protectia-consumatorilor.ro

www.protectiaconsumatorului.ro

www.consumersprotection.org

www.consumers-protection.org

www.consumers-protection.ro

Protecția consumatorului – Belgia

Agenția Federală pentru Siguranța Lanțului Alimentar / Federal Agency for the Safety of the Food Chain / Agence fédérale pour la sécurité de la chaîne alimentaire (AFSCA)

AFSCA este o agenție federală înființată în anul 2000, cu scopul de a implementa și monitoriza măsuri legate de siguranța alimentelor, sănătatea animalelor și protecția plantelor.

Adresa: Boulevard du Jardin Botanque 55, B-1000, Brussels

Website: http://www.favv-afsca.be/

Persoană de contact: Ombudsman – Anne-Laure Desmit

Nr. telefon: 003222118211

Agenția Federală pentru Medicamente și Produse de Sănătate / Federal Agency for Medicines and Health Products / Agence fédérale des médicaments et des produits de santé (AFMPS)

AFMPS este o agenție federală creată în 2007, responsabilă pentru calitatea, siguranța și eficacitatea produselor medicinale.

Adresa: EUROSTATION II, Place Victor Horta, 40/ 40, 1060 BRUSSELS

Website: https://www.afmps.be/fr/afmps

Nr. telefon: 0032 2 528 40 00

Fax: 0032 2 528 40 01

Serviciul de Mediere a Consumatorilor / Consumer Mediation Service / Service de Médiation pour le Consommateur

Serviciul de Mediere pentru Consumatori este un serviciu public, independent, pus la dispoziția consumatorilor pentru a afla mai multe informații despre cum își pot aceștia rezolva problemele extra judiciare din domeniul protecției consumatorilor. Acesta intervine în problemele în care nicio altă instituție de protecție a consumatorilor nu este calificată.

Adresa: North Gate II, Boulevard du Roi Albert II 8 bte 1, 1000 Brussels

Website: https://www.consumerombudsman.be/en

Nr. telefon: 02 702 52 00

Fax: 02 808 71 29

Serviciul Public Federal pentru Economie, Întreprinderi Mici și Mijlocii, Clasa de Mijloc și Energie / FPS Economy, SMEs, Middle Classes, and Energy / SPF Économie, PME, Classes moyennes et Énergie

SPF Économie, PME, Classes moyennes et Énergie este un serviciu public federal, ale cărui îndatoriri sunt de a asigura competitivitatea și un mediu echitabil pe piața bunurilor și serviciilor din Belgia. De asemenea, aceștia oferă informații pe tema protecției consumatorilor.

Adresa: NG III – 3RD floor, Boulevard du Roi Albert II, 16, 1000 Brussels

Website: http://economie.fgov.be/en

Nr. telefon: 003222779632

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal