Condiţii de intrare şi regim de şedere

Atenție! Începând cu data de 28.03.2020, ora locală 3 A.M., autoritățile competente bahrainene vor suspenda emiterea  vizelor de intrare pentru toți cetățenii străini la sosirea în acest stat, cu excepția deținătorilor de pașapoarte diplomatice, de serviciu și ale ONU.

Astfel, toți cetățenii străini care sosesc în Regatul Bahrain trebuie să obțină, anterior deplasării, o viză electronică, prin intermediul paginii de internet a Directoratului General pentru Naționalitate, Pașapoarte și Rezidență, din cadrul Ministerului de Interne (E VISA).

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Regatul Bahrain au nevoie de viză de intrare, indiferent de scopul călătoriei şi de tipul paşaportului deţinut (paşaport simplu/simplu electronic/temporar/diplomatic/de serviciu).

Toate tipurile de documente de călătorie folosite de cetăţenii români pentru deplasarea în Regatul Bahrain trebuie să aibă o valabilitate de minim 6 luni.

Începând cu data de 1 octombrie 2014, viza se poate obţine, în prealabil, aplicând, pe portalul E-Visa: www.evisa.gov.bh. Informaţii suplimentare pot fi obţinute accesând website-ul www.npra.gov.bh .

Cetăţenii români pot aplica pentru următoarele tipuri de viză:

1. Vizită: Un sponsor din Regatul Bahrain, în urma solicitării cetăţeanului român, se va ocupa de formalităţile necesare obţinerii vizei la Ministerul Afacerilor Externe local. Sponsorul va obţine un înscris format A4 de la autorităţile locale care va trebui să ajungă în posesia cetăţeanului român şi care va ţine loc de viză provizorie. La aterizare pe aeroportul din Manama, cetăţeanul român va prezenta acest înscris, iar autorităţile poliţiei de frontieră care deţin deja informaţiile despre vizitator, vor aplica viza de intrare în paşaport.

2. Turism: Este similar cazului 1. În acest caz sponsorul este unul dintre hotelurile din Regatul Bahrain menţionate pe urmatorul link: http://www.evisa.gov.bh/VisaBhrSLEn.html.

3. Afaceri: Identic cu cazurile 1 si 2, doar că sponsorul este o firmă.

Notă: Titularilor de paşapoarte temporare româneşti li se permite intrarea în Regatul Bahrain, cu condiţia ca aceştia să fi solicitat şi obţinut în prealabil viza de intrare pe acest document de călătorie.

Indiferent de tipul de viză solicitat, este obligatorie încheierea unei asigurări medicale, fie printr-o companie bahrainiană, fie printr-o companie din străinătate.

Pentru mai multe informaţii privind regimul de acordare al vizelor, cetăţenii români sunt sfătuiţi să contacteze autorităţile bahrainiene: Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Bahrain.

Ameninţări teroriste

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români ca, în perioada următoare, să evite călătoriile în Bahrain.

Există riscul permanent al izbucnirii unor proteste violente în orice zonă a ţării.

Există, de asemenea, riscul declanşării unor operaţiuni teroriste împotriva intereselor occidentale, dar şi împotriva unor ţinte civile, inclusiv în locuri cunoscute ca fiind frecventate de turişti şi/sau lucrători străini.

Cetăţenii români care călătoresc în această ţară sunt sfătuiţi să se informeze cu regularitate asupra condiţiilor de securitate din zonă şi să urmărească în permanenţă anunţurile şi recomandările făcute de autorităţile locale şi să acceseze periodic pagina de web a Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro).

România nu are reprezentare diplomatică în Bahrain. În conformitate cu articolul 20 din Tratatul Uniunii Europene şi cu prevederile Deciziei 96/409, în caz de necesitate, cetăţenii români care se află în Bahrain pot solicita asistenţă consulară misiunii diplomatice sau oficiului consular ale unui stat membru al UE.

Astfel, în cazul pierderii/ deteriorării sau furtului documentelor de călătorie, cetăţenii români se pot adresa Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii la Manama pentru a li se elibera, în regim de urgenţă, un document de călătorie provizoriu (Emergency Travel Document – ETD) valabil pentru o singură călătorie – pentru România sau, în mod excepţional, pentru o altă destinaţie.

Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii la Manama

Adresă: 21 Government Avenue, Manama 306, Kingdom of Bahrain, P O Box 114

Telefon: (973)17574100 (973)17574167

Telefon de urgenţă (973) 1757 4100

Apelează rapid numerele de urgență din Bahrain!

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Bahrain sau se află deja pe teritoriul său, sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Emiratele Arabe Unite (http://abudhabi.mae.ro) şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Siguranţă şi criminalitate

În acest stat, infracțiunile legate de droguri sunt sancționate cu pedeapsa capitală. Vă recomandăm să nu transportați pachete pentru alții! Acestea pot conține droguri!

MAE recomandă cetăţenilor români care se află în Bahrain:

 • Să manifeste atenţie şi prudenţă sporite pe toată durata prezenţei în această ţară!
 • Să respecte anunţurile sau recomandările autorităţilor locale!
 • Să urmărească în mod constant evoluţia stării de securitate şi să păstreze un contact regulat cu Ambasada României din Abu Dhabi!
 • Să respecte tradiţiile şi obiceiurile locale! În timpul sărbătorilor Ramadamului consumul de mâncare, băutură sau fumatul în locurile publice constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoarea!
 • Să evite circulaţia pe timp de noapte, locurile aglomerate, demonstraţiile şi deplasarea în zone izolate ale ţării!
 • Să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie banii, cărţile de credit şi să nu le expună în mod vizibil asupra lor sau în maşini!
 • Să încuie maşinile şi să le asigure cu sisteme de alarmă!

În cazul unor incidente care afectează siguranţa persoanei sau a bunurilor, se recomandă contactarea celui mai apropiat birou al poliţiei.

În cazul pierderii paşaportului românesc, se recomandă sesizarea atât a biroului local de poliţie, cât şi a Ambasadei României la Abu Dhabi.

ATENŢIELegea din Bahrain prevede obligația fiecărei persoane de a avea în permanență un act de identitate valabil asupra ei. În cazul în care poliția solicită pentru control actul de identitate și o persoană nu îl poate prezenta pe loc, este aplicată o sancţiune sub formă de amendă de până la 300 de dinari bahrainieni.

Sistemul medical

Cetăţenii români sunt sfătuiţi cu insistenţă să îşi încheie asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă pentru întreaga durată a deplasării.

Condiţii privind traficul auto

 • Circulaţia auto

Sistemul de trafic auto este similar celui european, circulaţia desfăşurându-se pe partea dreaptă a drumului.

 • Starea drumurilor

Starea generală a drumurilor şi a infrastructurii este foarte bună, cu autostrăzi şi drumuri naţionale moderne.

 • Centura de siguranţă

Utilizarea centurii de siguranţă este obligatorie.

Consumul de alcool la volan este strict interzis.

 • Permisul de conducere

Persoanele cu rezidenţă în Bahrain au obligaţia de a deţine un permis de conducere emis de autorităţile locale.

Turiştii pot folosi permisul de conducere internaţional, în cazul în care doresc să închirieze autovehicule.

Reglementări vamale

Importul, consumul, producerea şi deţinerea de stupefiante (răşină de cannabis, haşiş, marijuana, heroină, cocaină, inclusiv etnobotanicele) chiar şi în cantităţi foarte mici sunt interzise şi aspru pedepsite de lege.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal